RASTE PSIHOZA ZBOG UKRAJINSKIH NAPADA: Moskva objavila kartu meta koje bi se mogle naći na udaru Kijeva (VIDEO)

Autor:

Svet

05.06.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik, Vladimir Putin, upozorio je prošle nedelje da bi zemlje NATO "trebalo da budu svesne da se igraju s vatrom".

RASTE PSIHOZA ZBOG UKRAJINSKIH NAPADA: Moskva objavila kartu meta koje bi se mogle naći na udaru Kijeva (VIDEO)

Foto: X/Anri Tina/Printscreen

Ruska državna televizija emitovala je kartu Rusije na kojoj su prikazana područja koja bi, kako je rekla voditeljka, Ukrajina mogla napasti oružjem koje je isporučio Zapad.

Do toga je došlo nakon što je Bajdenova administracija prošle nedelje saopštila da je dopustila Ukrajini upotrebu američkog oružja za napade na određene mete unutar Rusije.

Tokom emitovanja programa, propagandistkinja, Olga Skabejeva reagovala je na razvoj događaja pokazujući kartu regiona za koje je rekla da bi mogle biti pogođene oružjem isporučenim Ukrajini. 

- Danas HIMARS, sutra ATACMS: Propagandisti histerišu zbog dopuštenja SAD da se napadnu ciljevi na ruskoj teritoriji. Skabejeva tvrdi da se sada odvija fazna eskalacija. I čim Rusi odgovore, NATO i Pentagon će se prebaciti na nove mete - napisao je jedan korisnik na X-u.

Na karti su istaknuti regioni duž ukrajinsko-ruske granice, uključujući Belgorod, Kursk, Brjansk i Smolensk, kao područja koja bi mogla biti napadnuta, kao i mete dublje unutar Rusije, poput regiona Rjazan, Tambov i Saratov

Ruski predsednik, Vladimir Putin, upozorio je prošle nedelje da bi zemlje NATO "trebalo da budu svesne da se igraju s vatrom", nakon što su dopustile Ukrajini da napada rusku teritoriju zapadnim oružjem.

Podsetimo, u Belgorodu su ukrajinske trupe juče upotrebile rakete HIMARS, dobijene od SAD, za uništavanje naprednog sistema protivvazdušne odbrane unutar teritorije Rusije.

Prema izveštajima, pogođen PVO sistem bio je opremljen raketama zemlja-vazduh S-300 ili S-400.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading