TRAMP ŠOKIRAO JAVNOST SVOJOM NAJNOVIJOM ODLUKOM! Promenio stav za 180 stepeni, uradio potpuno neočekivano!

Autor:

Svet

02.06.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim potezom je izazvalo veliko interesovanje kako američke tako i svetske javnosti

TRAMP ŠOKIRAO JAVNOST SVOJOM NAJNOVIJOM ODLUKOM! Promenio stav za 180 stepeni, uradio potpuno neočekivano!

Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp, iznenadio je mnoge otvaranjem naloga na platformi TikTok, koju je dok je bio na vlasti, želeo da zabrani.

Tramp je na svom nalogu okačio snimak u kojem pozdravlja publiku na događaju organizacije za borilačke sportove UFC u Nju Džersiju.

Ovo je izazvalo veliko interesovanje javnosti, s obzirom na Trampove prethodne napore da ograniči ili u potpunosti zabrani korišćenje TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Donald Tramp

 

Trampov stav o TikToku i njegova trenutna popularnost

Trampov pokušaj da ukine TikTok 2020. godine je blokirao sud, a u martu ove godine je izjavio da ta platforma predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država.

On je tada istakao zabrinutost za privatnost mladih ljudi i uporedio uticaj TikToka sa platformom Fejsbuk.

Trenutno, Tramp na TikToku ima impresivnih 685 hiljada pratilaca, što ukazuje na značajan broj korisnika koji podržavaju njegovo prisustvo na ovoj platformi.

Foto: printscreen/tik tok

Tik Tok

 

Spor između "ByteDance" kompanije i američkih vlasti

Kompanija "ByteDance", vlasnica TikToka, pokušava da se žali američkom sudu na zakon koji je usvojen u aprilu, kojim se zahteva da TikTok bude prodat do januara sledeće godine ukoliko ne želi da bude zabranjen u SAD.

Ovaj sukob između "ByteDance" kompanije i američkih vlasti dodatno je produbio kompleksnu situaciju oko vlasništva i upravljanja TikTok platformom, izazivajući različite reakcije i stavove u javnosti.

Stavovi Bele kuće i "ByteDance" kompanije

Bela kuća je saopštila da želi kraj vlasništvu te platforme baziranom u Kini zbog zabrinutosti o nacionalnoj bezbednosti, a ne zabranu TikToka.

S druge strane, iz "ByteDance" kompanije je rečeno da neće deliti podatke američkih korisnika sa vladom Kine i da je preduzela značajne mere za zaštitu njihove privatnosti.

Ovi suprotstavljeni stavovi dodatno su pojačali tenzije u vezi sa budućnošću TikTok platforme i njenim statusom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading