ZA SIJA SUPA OD KUPUSA, JAGNJEĆA PLEĆKA, PASULJ I BOROVNICE: Kako je Makron ugostio predsednika Kine

Autor:

Svet

07.05.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druženje je za dva predsednika sa suprugama organizovano na visini od 1.800 metara u malom restoranu "Pastirov konak" Makronovog prijatelja Erika Abadija.

ZA SIJA SUPA OD KUPUSA, JAGNJEĆA PLEĆKA, PASULJ I BOROVNICE: Kako je Makron ugostio predsednika Kine

Foto: Tanjug AP

Francuski predsednik Emanuel Makron je za svog visokog gosta iz Kine predsednika Sija Đinpinga organizovao ručak u intimnijoj atmosferi planinskog restorana u mestu Monži na Visokim Pirenejima. Ovo mesto ima poseban značaj za Makrona, budući da je kao mali provodio zimske i letnje raspuste kod svoje bake u ovom krajoliku, prenose Novosti.

Druženje je za dva predsednika sa suprugama organizovano na visini od 1.800 metara u malom restoranu "Pastirov konak" Makronovog prijatelja Erika Abadija. Francuski predsednik je lično birao jelovnik, koji se sastojao od oksitanske supe od kupusa s guščjim mesom, jagnjeće plećke, šunke od crne svinje, pasulja iz Tarba, lokalnog sira i kolača od borovnice.

Ova intimna atmosfera na Visokim Pirenejima predstavlja svojevrsni povratak gostoprimstva koji je Makron doživeo u Kantonu, u južnoj pokrajini Guangdung, na ceremoniji ispijanja čaja u palati guvernera. Interesantno je da je Makronov otac takođe boravio u ovoj palati, što dodatno upotpunjuje značaj ovog gesta.

Posle obilnog ručka, predviđena je šetnja planinskim masivom, gde je trenutna temperatura oko nule, uz mogućnost snega. Ova šetnja predstavlja dodatni deo doživljaja za goste, omogućavajući im da uživaju u prelepom krajoliku Visokih Pireneja i dožive autentično iskustvo ovog planinskog područja.


Ovaj susret između dva predsednika na tako specifičnom mestu govori o važnosti diplomatskih odnosa između Francuske i Kine, ali isto tako naglašava lični pečat i pažnju koju Makron posvećuje gostima, vraćajući im gostoprimstvo na jedinstven i značajan način.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading