CIRKUS U HOLANDIJI - OVO JE TENDENCIOZNO SUĐENJE! Isključio četiri fudbalera, produžio utakmicu 15 minuta, PA SLAVIO TITULU S NAVIJAČIMA!

Autor:

Sport

18.05.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez ga potom doživotno suspendovao.

CIRKUS U HOLANDIJI - OVO JE TENDENCIOZNO SUĐENJE! Isključio četiri fudbalera, produžio utakmicu 15 minuta, PA SLAVIO TITULU S NAVIJAČIMA!

Foto: Printksrin

Holandski fudbal je ovog vikenda potresen skandalom, jer je sudija Jan Smit (61) doneo nezapamćenu odluku koja je rezultirala njegovim doživotnim suspenzijom. Incident se dogodio tokom utakmice između ekipa Sent Džordž i De Valken, koje se takmiče u četvrtom rangu holandskog fudbala. Domaćem timu, Sent Džordžu, trebao je remi da osiguraju titulu. Međutim, Smit je kontroverzno dodao 15 minuta nadoknade vremena nakon što je isključio čak četiri igrača gostujućeg tima. U 104. minutu, brojčano nadmoćniji Sent Džordž je uspeo da dođe do gola i osigura titulu pošto je krajnji rezultat bio 2:2.

Posle utakmice pojavio se snimak na kom se vidi kako sudija slavi titulu sa domaćim navijačima. Video snimak se brzo proširio zemljom, što je navelo tamošnji fudbalski savez da izrekne doživotnu suspenziju sudiji. Uprkos ubedljivim dokazima pristrasnosti prema jednom timu, sada bivši sudija i dalje negira bilo kakvu nepravilnost.

 

 

- Samo sam jednom zapevao pesmu i podigao pehar. To je sve što sam uradio. Situacija je previše tužna da bih rekao bilo šta drugo - primetio je Smit nakon suspenzije.


Nakon skandala, došlo je do poziva za većom transparentnošću i odgovornošću unutar sistema suđenja. Incident je pokrenuo diskusije o potrebi jasnih smernica i nadzora kako bi se osigurala pravičnost i nepristrasnost suđenja na fudbalskim utakmicama na svim nivoima. Holandski fudbalski savez se suočava sa pritiscima da sprovede reforme koje će sprečiti slične događaje u budućnosti.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading