LIKVIDIRAN UKRAJINSKI VOJNI OBAVEŠTAJAC: Planirao niz terorističkih napada u Rusiji (VIDEO)

Autor:

Svet

03.05.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o ruskom državljaninu rođenom 1976. godine, koji je iz Litvanije stigao u martu ove godine.

LIKVIDIRAN UKRAJINSKI VOJNI OBAVEŠTAJAC: Planirao niz terorističkih napada u Rusiji (VIDEO)

Foto: RIA Novosti/Printscreen

Snage bezbednosti eliminisale su ukrajinskog vojnog obaveštajca koji je pripremao seriju terorističkih napada u Rusiji, saopštio je Centar za odnose s javnošću FSB.

- Diverzant je identifikovan tokom zaplene još jednog skladišta oružja u okrugu Gatčina u Lenjingradskoj oblasti, koje je planirao da iskoristi za teroristički napad na terminal za gorivo u Tosnenskom okrugu... Prilikom privođenja pružio je oružani otpor koristeći vatreno oružje i bio je neutralisan - navodi se u saopštenju.

Reč je o ruskom državljaninu rođenom 1976. godine, koji je iz Litvanije stigao u martu ove godine.

Prema rečima bezbednosnih zvaničnika, on je planirao niz terorističkih napada, uključujući i objekte Ministarstva odbrane u Moskovskoj oblasti, kao i na pripadnike jednog od dobrovoljačkih bataljona i dobrovoljačkog centra u Sankt Peterburgu.

U početku su pokušali da privedu diverzanta u Podmoskovlju u blizini skrovišta. Pružio je oružani otpor i nestao. U napuštenom automobilu pronašli su automatski pištolj Stečkin, lovačku pušku, granate, komponente bombe, dokumenta i mobilni telefon. Eksploziv i municija zaplenjeni su iz garaže i stana iznajmljenih u Moskvi, kao i kartica litvanske filijale švedske SvedBank.

Podsetimo, krajem aprila u ruskom regionu Karačajevo-Čerkeziji, izveden je napad na privremenu policijsku stanicu, rezultirajući smrću pet terorista.

Prema izveštaju republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova, napadači su koristili automobil VAZ-2109 za izvođenje napada, bacajući eksplozivnu napravu prema policiji pre otvaranja vatre iz automatskog oružja.

U ovom sukobu, dva policajca su izgubila živote, dok su četiri ranjena. Policija je uzvratila vatrom, a tokom razmene vatre, jedna od eksplozivnih naprava domaće izrade aktivirala se u blizini jednog od napadača.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading