DA LI UKRAJINA MOŽE DA DOBIJE VERZIJU IZRAELSKE "GVOZDENE KUPOLE"? Oglasio se Emanuel Makron i objasnio mogućnosti Zapada

Autor:

Svet

19.04.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je pred novinarima nakon sastanka Evropskog saveta u Briselu istakao hitnost zapadnih zemalja da obezbede Ukrajini različite sisteme PVO.

DA LI UKRAJINA MOŽE DA DOBIJE VERZIJU IZRAELSKE "GVOZDENE KUPOLE"? Oglasio se Emanuel Makron i objasnio mogućnosti Zapada

Foto: Printscreen

Zapadu je nemoguće da obezbedi Ukrajini verziju izraelskog protivvazdušnog sistema "Gvozdena kupola" jer nema ni vremena ni resursa da ostvari takav podvig, rekao je francuski predsednik, Emanuel Makron.

On je pred novinarima nakon sastanka Evropskog saveta u Briselu istakao hitnost zapadnih zemalja da obezbede Ukrajini različite sisteme PVO.

Ipak, on je na pitanje o mogućnosti nabavke sistema u izraelskom stilu za Ukrajinu rekao da to nije u planu.

- Izrael je gradio i finansirao svoj sistem dugo vremena, decenijama. Nemoguće je izraditi isti sistem koji bi u potpunosti zadovoljio potrebe Ukrajine - odgovorio je Makron.

Drugo pitanje je sposobnost proizvodnje oružja potrebnog za Kijev, a Makron je pojasnio da Zapad više voli da pomaže Ukrajini kao deo zajedničkih koalicionih napora u kojima zemlje dele odgovornost i dopunjuju jedna drugu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading