RAZGOVOR SA OCEM SAVOM! Šefica UMNIK Karolin Zijade posetila manastir Visoke Dečane (FOTO)

Autor:

Vesti

01.05.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseta šefice UMNIK manastiru Visoki Dečani

RAZGOVOR SA OCEM SAVOM! Šefica UMNIK Karolin Zijade posetila manastir Visoke Dečane (FOTO)

Foto: Tanjug/S.Radovanović


Danas je šefica UMNIK, Karolin Zijade, posetila manastir Visoki Dečani gde je imala priliku da razgovara sa igumanom manastira, ocem Savom Janjićem. Tokom posete, Zijade je istakla vitalnu ulogu religije u promovisanju mira i suživota, naglašavajući značaj koji religijske zajednice imaju u očuvanju mira i stabilnosti. Ova poseta predstavlja važan korak ka jačanju saradnje između UMNIK-a i verskih zajednica, te pokazuje važnost dijaloga i razmene mišljenja u izgradnji boljeg i tolerantnijeg društva.

Zijade je takođe iskoristila priliku da čestita pravoslavnim vernicima blagoslovenu i srećnu Uskršnju nedelju, pokazujući poštovanje prema tradiciji i običajima lokalnog stanovništva.



Ova poseta predstavlja važan korak ka jačanju saradnje između UMNIK-a i verskih zajednica, te pokazuje važnost dijaloga i razmene mišljenja u izgradnji boljeg i tolerantnijeg društva.

Manastir Visoki Dečani - Biser srpske srednjovekovne arhitekture

Manastir Visoki Dečani, smešten na Kosovu i Metohiji, predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne arhitekture. Ovaj manastir, podignut u prvoj polovini 14. veka, čuva neprocenjivo kulturno nasleđe i predstavlja važan centar duhovnosti i vere za pravoslavne vernike.

Sa svojom prepoznatljivom arhitekturom i bogatom istorijom, manastir Visoki Dečani privlači pažnju kako vernika, tako i ljubitelja istorije i arhitekture iz celog sveta. Njegova unikatna lepota i duhovna važnost čine ga nezaobilaznom tačkom na kulturnoj mapi ovog regiona.

UMNIK - Organizacija posvećena unapređenju mira i stabilnosti

UMNIK (Ujedinjene Misije za Nove Inicijative i Kapacitet) je organizacija posvećena unapređenju mira, stabilnosti i održivog razvoja širom sveta. Njihov rad obuhvata različite oblasti, uključujući promociju ljudskih prava, rešavanje konflikata, ekonomski razvoj i podršku lokalnim zajednicama.

Poseta šefice UMNIK Karolin Zijade manastiru Visoki Dečani predstavlja još jedan korak u ostvarivanju misije ove organizacije, te pokazuje značaj saradnje sa verskim zajednicama u ostvarivanju zajedničkih ciljeva mira, stabilnosti i prosperiteta.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading