PUTIN NEMILOSRDAN, PONOVNI VAZDUŠNI UDARI NA HARKOV! Jedna osoba UBIJENA, četvoro ranjeno!

Autor:

Svet

27.03.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Harkov, grad na severoistoku Ukrajine, najviše je pretrpeo ruski napad, sa izveštajima o oštećenju škole i stambenog područja zbog precizno vođenih bombi korišćenih u napadu.

PUTIN NEMILOSRDAN, PONOVNI VAZDUŠNI UDARI NA HARKOV! Jedna osoba UBIJENA, četvoro ranjeno!

Foto: Tanjug/AP/Ukrainian Emergency Service via AP

Nedavni bombardovanje Harkova od strane ruskih okupacionih snaga rezultiralo je brojnim žrtvama, kako su potvrdile lokalne vlasti. Napadi su izazvali povrede kod najmanje dvanaest osoba, uključujući četvoro dece, i nažalost odneli život jedne osobe.

Gradonačelnik grada, Igor Terehov, izvestio je o značajnoj šteti na nekoliko petospratnih zgrada, kao i na Institutu za hitnu hirurgiju, ističući razorni uticaj vazdušnih udara.

Ciljani udari: Škola i stambeno područje oštećeni

Harkov, grad na severoistoku Ukrajine, najviše je pretrpeo ruski napad, sa izveštajima o oštećenju škole i stambenog područja zbog precizno vođenih bombi korišćenih u napadu. Regionalna policija je potvrdila ozbiljnost situacije, ističući da je ovo prvi slučaj da je Harkov bio meta vazdušnih bombi od 2022. godine, Klix.ba.

Eskalacija neprijateljstava: Obnovljena pretnja civilnoj bezbednosti

Obnovljena agresija u vidu vazdušnih udara na Harkov signalizira zabrinjavajuću eskalaciju u aktuelnom konfliktu, predstavljajući direktnu pretnju bezbednosti i dobrobiti civila u regionu. Namerno ciljanje naseljenih područja i ključne infrastrukture naglašava nepristrasnu prirodu napada, povećavajući zabrinutost za blagostanje lokalnog stanovništva.

Intenziviranje neprijateljstava u Harkovu izazvalo je međunarodnu osudu i obnovljene pozive za mirno rešenje konflikta. Razorni uticaj na civile, uključujući gubitak nevinih života i prekid osnovnih usluga, izazvao je hitne humanitarne brige, naglašavajući hitnu potrebu za zajedničkim naporima u ublažavanju patnje onih koji su pogođeni konfliktom.

Dok se Harkov suočava sa posledicama nedavnog bombardovanja, imperativ trenutnog primirja i diplomatskih intervencija u rešavanju eskalirajuće krize dobija na značaju. Užasni danak po živote civila i infrastrukturu naglašava kritičan značaj prioriteta mira i stabilnosti u regionu, dok međunarodna zajednica nastoji da izbegne dalju humanitarnu katastrofu i olakša put ka održivom miru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading