MEDVEDEV ISPRIČAO VIC O RUSKOM TENKU I FINSKOJ: Oštre reakcije i protestna nota!

Autor:

Svet

22.11.2023

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev objavio je na društvenoj mreži Iks vic koji je izazvao brojne reakcije javnosti.

MEDVEDEV ISPRIČAO VIC O RUSKOM TENKU I FINSKOJ:  Oštre reakcije i protestna nota!

Foto: Tanjug/AP

Naime, u centru šale su Finci Peka i Mati, dva gojazna muškarca koji su, prema vicu, glavni junaci u situaciji koja se odigrala u blizini finskog parlamenta.

Na slici koja prati objavu, može se videti ruski tenk u blizini parlamenta, a Medvedev je u opisu napisao:

"Peko, jesi li čuo? Naši su postavili oštećeni ruski tenk u blizini parlamenta da ponize Ruse."

"Nisam siguran, Mati, da se neki lukavi Rus nije sakrio unutra da puca na naše zakonodavce. Osim toga, ionako su probili granicu na svojim biciklima -

 

 

Ova šala je postala aktuelna u svetlu situacije na granici sa Rusijom, gde su proukrajinske javne organizacije prošle nedelje organizovale demonstraciju zapaljenog ruskog tenka T-72 dovezenog iz Estonije. Ovaj događaj je izazvao burne reakcije, a ruska ambasada je uputila protestnu notu finskom Ministarstvu spoljnih poslova, nazivajući ovu akciju bogohuljenjem i izazivanjem mržnje prema Rusiji.

Međutim, ovaj vic je izazvao i osudu u Finskoj, jer se smatra da je uvredljiv prema gojaznim osobama. Na društvenim mrežama se vodi žestoka rasprava o tome da li je Medvedev prešao granicu dobrog ukusa.

Ipak, ova šala nije prvi put da se koristi u političke svrhe, a slični incidenti su se dešavali i u drugim zemljama. Iz tog razloga, neki smatraju da je ova situacija samo još jedna u nizu provokacija koje doprinose daljoj degradaciji odnosa između Finske i Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Džonko

25.11.2023 02:33

Nemojte slučajmo da neko uvredi osećanja gojaznih Finaca molim vas, a osećanja SVIH RUSA SLOBODNO VREĐAJTE KOLIKO GOD MOŽETE I KADA GOD HOĆETE... SLOBODNO... TO JE NE SAMO DOZVOLJENO ČAK JE POŽELJNO...ZABRANITE IM I JEZIK I PISMO I KULTURU I SPORT SVEEE, SVEEE... KADA BI MOGLI DA NESTANU SA PLANETE ZEMLJE TOOO BI NAS ZADOVOLJILO.. PORUKA KULTURNE EVROPE I NJIHOVIH GOSPODARA IZ USA...!!!