BLAM TRAMPOVOG RIVALA! DESANTIS SRUŠIO INTERNET: Dugo očekivana objava kandidature za predsednika Amerike na Tviteru pošla po zlu (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

25.05.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ron Desantis, guverner Floride i najveći rival Donaldu Trampu u trci za republikansku predsedničku nominaciju, nije baš najbolje započeo kampanju za Belu kuću, pošto je objava Desantisove kandidature na "Tviter spejsis" u prisustvu izvršnog direktora Ilona Maska zapela na samom početku.

BLAM TRAMPOVOG RIVALA! DESANTIS SRUŠIO INTERNET: Dugo očekivana objava kandidature za predsednika Amerike na Tviteru pošla po zlu (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Zbog tehničkih problema striming Desantisove objave ulaska u borbu sa Trampom nije radio, pa je 44-republikanac morao da čeka punih 20 minuta kako bi se obratio korisnicima te društvene mreže.

"Tviter spejsis" funkcioniše tako što se tviteraši uključuju uživo i slušaju razgovor koji teče na njemu, a prema podacima Rojtersa u jednom trenutku objavu Desantisove kandidature pratilo je 600.000 ljudi, da bi se do kraja govora taj broj prepolovio.

Foto: Tanjug/AP

Ron Desantis

S obzirom na to da je Mask ranije na svom Tviter nalogu, na kojem ima više od 140 miliona pratilaca, najavio da će prisustvovati Desantisovoj objavi kandidature, očekivalo se da će novog republikanskog predsedničkog kandidata slušati mnogo više ljudi.

Tehnički problemi uticali su da stotine hiljada ljudi ubrzo odustanu od obraćanja na "Tviter spejsis".

To je izazvalo brojne komične komentare na Tviteru i pokretanje heštega #DeSaster, koji spaja Desantisovo prezime i englesku reč "disaster" (katastrofa).

Desantisov predizborni tim je ovu blamažu pokušao odmah da spinuje porukom na Tviteru da je objava predsedničke kandidature "srušila internet zbog previše uzbuđenja" oko njegovog ulaska u trku za Belu kuću.

 

Foto: Tanjug/AP

Predizborni plakat Rona Desantisa

- Kandidujem se za predsednika SAD kako bi predvodio naš veliki američki povratak - kazao je Desantis kada je Tviterov servis konačno proradio.

BBC navodi da je Mask, otkad je preuzeo kompaniju "Tviter" koja upravlja istoimenom društvenom mrežom, otpustio hiljade zaposlenih, uključujući i inženjere odgovorne za otklanjanje ovakvih tehničkih problema.

Mask je nakon okončanja Desantisovog obraćanja tvitovao da su "svi predsednički kandidati više nego dobrodošli na ovu platformu", misleći na Trampa i vodećeg kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju Džoa Bajdena, aktuelnog šefa Bele kuće.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Za razliku od od Trampa i Desantisa koji tek kreću da traže donatore za predsedničku trku, Desantis kampanju, u kojoj će, kako je Republika ranije objavila, glavnu reč voditi njegova lepa supruga Kejsi, počinje sa 88 miliona dolara na računu.

Foto: Tanjug/AP

Kejsi i Ron Desantis

Toliko mu je ostalo iz kampanje za reizbor na funkciju guvernera Floride, koji je ostvario u novembru 2022, a taj novac ima pravo da sada upotrebi u kampanji za Belu kuću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading