UKRAJINCI OPTUŽILI AGENCIJU ZA ATOMSKU ENERGIJU DA JE POD UTICAJEM RUSKE PROPAGANDE: Negiraju da su u Zaporožju pronađene velike količine plutonijuma

Autor:

Svet

28.05.2022

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski nuklearni inspektorat optužio je Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da je pod uticajem ruske propagande i zatražio je podršku zahteva Kijeva za izbacivanjem ruskih snaga iz najveće ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje.

UKRAJINCI OPTUŽILI AGENCIJU ZA ATOMSKU ENERGIJU DA JE POD UTICAJEM RUSKE PROPAGANDE: Negiraju da su u Zaporožju pronađene velike količine plutonijuma

Foto: Tanjug/AP

Pvi čovek inspektorata Oleg Korikov kritikovao je generalnog direktora IAEA-e Ragaela Grosija koji je ranije ove nedelje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu izjavio kako su u Zaporožju pronađene velike zalihe plutonijuma i obogaćenog urana koji bi se mogli iskoristiti za izradu nuklearnog oružja.

"Vrlo je tužno kada najviši funkcioner IAEA-e objavljuje debele laži ruske propagande", kazao je Korikov koji je istakao i kako IAEA nije reagovala na ukrajinske zahteve da se učini više kako bi se suzbio ruski nuklearni terorizam.

Neposredno uoči invazije na Ukrajinu, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako Ukrajina koristi znanje iz sovjetskog perioda kako bi izradila nuklearno oružje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading