NA PUTINA UDARILI NJEGOVI NAJBLIŽI! Šok u Rusiji, ovo niko nije očekivao: Optužili predsednika DA TRAŽI RAT!

Autor: Republika

Svet

26.02.2022

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremlj se još nije oglašavao po pitanju komentara koje su na društvenim mrežama iznele ćerke Dmitrija Peskova, Romana Abramoviča, zet Sergeja Šojgua i mnogi drugi.

NA PUTINA UDARILI NJEGOVI NAJBLIŽI! Šok u Rusiji, ovo niko nije očekivao: Optužili predsednika DA TRAŽI RAT!

Foto: Tanjug/AP

Abramovič, Peskov i Nazarbajev u nebranom grožđu

Ruski predsednik Vladimir Putin se u trenutku zastrašujuće krize na istoku Evrope našao na meti nenadanih napadača. 

Naime, dok čitav Zapad orkestrirano udara po svemu ruskom, optužujući Moskvu i šefa Kremlja za agresiju kakva nije viđena poslednjih decenija, a uz to preteći sankcijama i Putinu i njemu bliskim ljudima, iz evropskih prestonica i iz SAD oglasili su se oni koji bi najmanje trebalo da napadaju Rusiju.

Reč je, pre svega, o Elizaveti Lisi Peskovoj, najstarijoj ćerki portparola Kremlja Dmitrija Peskova, koja se usudila da u trenutku dok njenu zemlju napada pola planete, na društvenim mrežama osudi ono što Moskva čini u Ukrajini.

Ona je na svojoj stranici na Instagramu napisala jednostavnu poruku "Ne ratu", koja je bila ispisana velikim belim slovima kao haštag. Reč je o sloganu s kojim su se demonstranti suprotstavili ruskoj intervenicji u Ukrajini.

Foto: Printscreen

Lisa Peskova postavila komentar na Instagramu  

Ranije je objavljeno da je onemogućila komentare ispod svojih objava zbog priliva "mrzitelja" koji su direktno pretili njoj i drugim članovima porodice Peskov. 

Zato se veruje da je najnovijim postom možda pokušala da uveri ljude da je ona protiv sukoba, iako bi bilo kakvo oglašavanje po pitanju krize u Ukrajini i te kako moglo da bude nezdgodno za nju i njenu porodicu. 

 

 

Njenu objavu je među prvima primetio i reporter BBC Frensis Skar, nakon čega je post obrisan. 

Međutim, Peskova nije jedina koja se usudila da na takav način komentariše poteze ruskovodstva svoje zemlje. Tako je njenim stopama veoma brzo krenula i ćerka čuvenog ruskog oligarha Romana Abramoviča, Sofija. 

Ona je, međutim, bila mnogo oštrija od Elizavete, pa je čak direktno optužila ruskog predsednika Putina da želi rat.   

Foto: Printscreen

Sporni post Sofije Abramovič 

- Putin želi rat sa Ukrajinom - glasi njena poruka koju je objavila na Instagramu.

Foto: Printscreen

Sofija Abramovič 

Inače, najnovijim sankcijama koje je Zapad uveo Rusiji i njenom rukovodstvu obuhvaćeni su i neki od najbogatijih Rusa. Među njima se tako našao i Abramovič, vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, koji ima niz nekretnina po Evropi, pre svega u Britaniji, a gde mu živi i porodica. 

Lako bi moglo da se dogodi da mu sva imovina van Rusije, bude zamrznuta.     

Sofijin stav je danas na društvenim mrežama podržala i ćerka bivšeg predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, Putinovog doborg prijatelja. Ona je na Instagramu podelila post kojim se šalje poruka o svom svom zlu koje donosi rat.  

Foto: Printscreen

Poruka koju je Nazarbajeva podelila s pratiocima 

Pritom, i njen post je imao i te kako kritčku poruku prema ruskom predsedniku Putinu, budući da se iznad vojnika nalaze velike ruke koje ih vuku kao da su lutke na koncima. Ruke su, kako se veruje, ruke šefa Kremlja. 

Da stvar bude ozbiljnija po Kremlj, kritike na račun Moskve stigle su i iz redova porodice ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua. Tako je njegov zet na društvenim mrežama podelio post kojim je stao na stranu Ukrajine. On se, zapravo, pratiocima zahvalio na čestitkama za rođendan i tu priliku iskoristio da spomene rat. 

Foto: Printscreen

Poruka Šojguoovog zeta 

- Hvala svima na čestitkama. Nadam se da će mi poklon za rođendan biti mir - napisao je Aleksej Stoljarov. 

On je, inače, poznati sportski bloger, a u braku je sa Šojguoovom mlađom ćerkom Ksenijom Šojgu. Ne tako davno su postali roditelji, pa je i Šojgu po treći put postao deda.   

Republika

Foto: Profimedia

Vladimir Putin i Sergej Šojgu 

Zapadni mediji su brže-bolje preneli da je Putinu leđa okrenuo i njegov veliki prijatelj, hokejaška legenda i idol mladih Rusa Aleksandar Ovečkin. On je, naime, nakon što se svetom pronela vest o početku vojne intervencije Rusije u Ukrajini, oglasio u medijima i pozvao sve strane na uspostavljanje mira. 

Foto: Printscreen

Aleks Ovečkin, ruska hokejaška legenda  

Kremlj se zasad nije oglašavao po pitanju "istupa" pojedinih članova porodica najviših predstavnika ruskovodstva Ruske Federacije.  

 

 

 

 

 

 

 

   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ana

26.02.2022 14:26

Putine samo napred, imaš podršku, rusi su naša braća.

Odgovori 39 28
SrBa

26.02.2022 14:35

Zapadni cinici. Kaže Bajden, "Uvodimo najstrožije sankcije Rusiji, ali snabdevanje gasom SAD-a ne, kako Ameri ne bi trpeli povećanje cena derivata". Anglosaksonski cinizam, kome treba stati već jednom na put.

Odgovori 75 17