ŽESTOKO PO SINERU! Nekad prvi reket sveta BRUTALNIM rečima isprozivala Italijana!

Autor:

Sport

01.09.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije htela ništa da prećuti.

ŽESTOKO PO SINERU! Nekad prvi reket sveta BRUTALNIM rečima isprozivala Italijana!

Foto: www.profimedia.rs

Rumunska teniserka Simona Halep nedavno je prokomentarisala slučaj doping skandala koji je potresao teniski svet, a u kojem je glavni akter bio trenutno prvi reket sveta - Janik Siner.

Halepova je bila suspendovana po završetku poslednjeg grend slema u sezoni 2022. godine, US opena, ali se po prvi put nakon suspenzije vratila na teren u Majamiju ove sezone.

Simona, dvostruka grend slem šampionka, istakla je da je celo iskustvo bilo veoma teško za nju, te da je dugo čekala na pravdu koju smatra da nije dobila. Ona u vitrinama ima 24 šampionske titule.

 

 

- Suđeno je potpuno drugačije, patila sam mnogo. Takođe, dugo sam čekala, što po meni nije uopšte fer - rekla je Halep.

Janik Siner, s druge strane, oslobođen je optužbi za doping nakon što je bio pozitivan na testu tokom marta. Doping agencija je zaključila da se Italijan nije namerno dopingovao, već da je njegov fizioterapeut nehotice koristio sprej za rane na sopstvenoj koži, a Siner je bio nesvestan toga.

Ovo je bio šok za mnoge, s obzirom na to da je prvi reket sveta tada bio u jeku svoje dominacije na vrhu ATP liste. Simona Halep je svojim komentarima dodatno skrenula pažnju na važnost jednakog tretmana za sve igrače i igračice, bez obzira na njihov trenutni status u svetu "belog sporta".

Halepova je dve grend slem titule osvojila 2018. na Rolan Garosu i godinu dana kasnije na Vimbldonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading