VELEOBRT U SLUČAJU SINERA! Italijana IZBACUJU iz tenisa? I to za vreme US Opena! Ovo mu je DAN D!

Autor:

Sport

25.08.2024

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se iznenada promenilo protiv prvog na svetu.

VELEOBRT U SLUČAJU SINERA! Italijana IZBACUJU iz tenisa? I to za vreme US Opena! Ovo mu je DAN D!

Foto: www.profimedia.rs

Teniski svet je nedavno bio uzdrman vestima o doping skandalu koji je zadesio mladog Italijana Janika Sinera.

Trenutno prvi reket ATP liste je, naime, bio pozitivan na doping test dva puta, prvi put u aprilu, a zatim ponovo u avgustu iste godine. Uprkos tome, Siner je nastavio da igra mečeve po turnirima i izbegavao javnost, dok je čitava situacija bila tajnovita.

Međutim, u avgustu je oslobođen optužbi zahvaljujući tvrdnji da je njegov fizioterapeut nenamerno koristio kremu koja sadrži zabranjeni steroid, te da je na taj način nedozvoljena supstanca ušla u Sinerov organizam.

Iako je Siner oslobođen optužbi, mediji iz njegove zemlje upozoravaju da situacija možda još uvek nije rešena. Rok za žalbu ističe usred US opena, a ukoliko se VADA odluči da pokrene sudski postupak, Janik bi mogao da bude suspendovan iz "belog sporta" sve do izricanja presude.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Siner

Analizirajući slučaj Janika Sinera, mediji su istakli da je klostebol, supstanca koja je pronađena u njegovom organizmu, anabolički steroid koji se koristi u tretmanima kože i regeneraciji tkiva u slučaju povreda.

Zanimljivo je da su supstance poput klostebola korišćene za poboljšanje fizičkih performansi od strane sportista u Istočnoj Nemačkoj tokom 1960-ih i 1980-ih, a ta praksa je bila poznata kao "državni doping". Nakon otkrića te prakse, sportisti su bili podvrgnuti teškim medicinskim tretmanima bez svoje saglasnosti, što je izazvalo ozbiljne zdravstvene posledice.

Svetska anti-doping agencija (VADA) zadržava pravo žalbe i moguće je da slučaj Janika Sinera bude razmotren pred Sudom za sportsku arbitražu. Ukoliko se optužbe ponovo pokrenu, mladi teniser bi mogao biti suočen sa ozbiljnim posledicama u svojoj karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading