ŠTA BI SE DOGODILO DA SE NOVAK NAŠAO U OVAKVOJ SITUACIJI? Siner pere ruke od svega - "slučaj doping" dobio epilog!

Autor: Vladimirr Vorih

Sport

24.08.2024

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đokovića bi "razapeli na krst".

ŠTA BI SE DOGODILO DA SE NOVAK NAŠAO U OVAKVOJ SITUACIJI? Siner pere ruke od svega - "slučaj doping" dobio epilog!

Foto: Instagram.com/janniksin

Italijanski teniser Janik Siner postao je glavna tema u svetu sporta nakon što je dva puta bio pozitivan na doping, ali je oslobođen optužbi.

Trenutno vodeći teniser na ATP listi Janik Siner izjavio je da je uzimanje zabranjene supstance bilo slučajno i potvrdio je da se rastao sa članovima tima koji su mu je dali. Italijan je otpustio fitnes trenera Umberta Feraru i fizioterapeuta Đakoma Naldija nakon što su označeni odgovornim za njegove pozitivne testove u mesecu martu:

- Sada, zbog ovih grešaka, ne osećam se dovoljno samouvereno da nastavim saradnju sa njima. Jedino što mi sada treba je malo čistog vazduha. Mnogo sam se borio u poslednjih nekoliko meseci. Nestrpljivo sam čekao rezultate, i sada mi je jednostavno potrebno malo čistog vazduha - istakao je italijanski teniser u razgovoru za "Njujork Post".

Siner se sada okreće učešću na US openu na koji dolazi nakon trijumfa na turniru u Sinsinatiju, al ise čini da je za njega u ovom momentu najvažnija činjenica da je izbegao suspenziju.

Foto: Nypost.com/printscreen

I njujorški mediji se bave "slučajem doping"

 

Da podsetimo, Janik Siner je testiran pozitivno na niske nivoe klostebola, zabranjenog anaboličkog steroida, 10. i 18. marta. Međutim, Međunarodna teniseka agencija (ITIA) je saopštila da je nezavisni panel održao saslušanje 15. avgusta i utvrdio da su tragovi supstance "rezultat kontaminacije od člana tima podrške, koji je nanosio sprej sa klostebolom na sopstvenu kožu radi tretiranja male rane". Ferara je kupio sprej, a Naldi ga je koristio na sebi pre nego što je masirao Sinera, time ga kontaminirajući.

I poreč činjenice da je oslobođen optužbi, Siner je svestan da bi navedena afera mogla da ima velike posledice po njega:

- To bi moglo promeniti neke stvari. Ali ko me dobro poznaje zna da nisam uradio i nikada ne bih uradio nešto što ide protiv pravila. Sada slobodno mogu da kažem nakon svega d asam i uvideo ko su mi iskreni prijatelji, a ko ne - zaključio je Italijan.

Kada je reč o startu ovogodišnjeg US opena, Siner će se na startu turnira sastati sa američkim teniserom MAkenzi MekDonaldom.

Sve ono što prati Sinera pred start turnira u Njujorku samo po sebi nameće pitanje, šta bi se dogodilo Novaku Đokoviću da se našao u sličnoj situaciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading