OGLASIO SE PARAOLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE! Stiglo SAOPŠTENJE o sramnom oduzimanju medalje Nebojši Đuriću!

Autor:

Sport

31.08.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika nepravda prema srpskom reprezentativcu.

OGLASIO SE PARAOLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE! Stiglo SAOPŠTENJE o sramnom oduzimanju medalje Nebojši Đuriću!

Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Srpski paraolimpijac Nebojša Đurić doživeo je veliku nepravdu na Paraolimpijskim igrama u Parizu, gde je osvojio srebrnu medalju, ali mu je ona potom oduzeta zbog tehničkih regulacija i opreme.

Iranci su uložili žalbu na rezultat našeg paraolimpijca, a na kraju im je ona i uvažena, pa je Đurić ostao bez srebra.

Paraolimpijski komitet Srbije se oglasio povodom ovog slučaja ističući da je ovo bila velika nepravda. Saopštenje prenosimo u celosti:

Saopštenje prenosimo u celosti:

Deset minuta iza ponoći stiglo je obaveštenje da je našem paraatletičaru Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja i da je diskvalifikovan.

Foto: PKS

Nebojša Đurić

- U šturom saopštenju poslatom Whatsapp-om našem selektoru Jovanu Đukiću ne navode se razlozi diskvalifikacije, već se napominje da se radi o tehničkoj regulaciji.

Pozivajući se na pravilo R6.16.1, koje se odnosi na stolicu za bacanje (metalna stolica sa koje takmičar sedeći baca kuglu) ni u kratkom izveštaju, a ni nakon jutrošnjih sastanaka i uložene žalbe sa naše strane, ne pominje se tačan razlog, odnosno tačan problem stolice za bacanje.

Po pravilu svaka stolica se kontroliše i pregleda najkasnije 70 minuta pre bacanja, što se desilo i sa stolicom Nebojše Đuirića. Prilikom pregleda stolica je prošla kontrolu bez ikakvih primedbi i potvrđena je njena tehnička ispravnost, ujedno i dozvola da Nebojša može nastupati sa pregledanom opremom.

Pravilo nalaže da se u slučaju bilo kakve sumnje na ispravnost opreme dodeljuje žuti karton, što prilikom pregleda opreme našeg reprezentativca nije bio slučaj.

Važno je napomenuti da se istom stolicom koristio i na svetskom prvenstvu u Japanu ove godine gde je osvojio srebrnu medalju.

Delegacija Paraolimpijskog komiteta Srbije nalazi se od noćas u Technical Information Centre (TIC) gde na sastancima sa ovlašćenim službenicima pokušava da reši ovaj problem.

Važno je napomenuti da su neki mediji objavili netačne informacije o ovom slučaju - piše u saopštenju Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading