BRUKA I SRAMOTA! Srbiji ODUZETA medalja sa Paraolimpijskih igara! Nebojša Đurić DISKVALIFIKOVAN!

Autor:

Sport

31.08.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantna odluka.

BRUKA I SRAMOTA! Srbiji ODUZETA medalja sa Paraolimpijskih igara! Nebojša Đurić DISKVALIFIKOVAN!

Foto: PKS

Vrlo neprijatno iznenađenje zadesilo je sve koji su ovog jutra posetili zvanični sajt Paraolimpijskih igara u Parizu i primetili da pored imena Srbije nije upisana nijedna medalja.

Daljom pretragom postalo je jasno da je razlog za to diskvalifikacija Nebojše Đurića, koji je juče osvojio srebrnu medalju u disciplini bacanje kugle kategorija F55. Prema rezultatima sa sajta takmičenja, rođeni Užičanin je naknadno diskvalifikovan po članu R6.16.1, zbog neusklađenosti njegove opreme sa pravilima takmičenja.

Nakon novih korekcija, zlato je pripalo Ruždiju Ruždiju iz Bugarske sa 12,40 metara, drugi je bio Zafar Zaker sa 11,88 metara, dok je bronza pripala Lehu Stoltmanu sa 11,81 metara.

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

 

Nije tačno poznato u čemu je bio problem sa Đurićevom opremom tokom takmičenja i kako organizatori nisu primetili neusklađenost tokom samog nadmetanja, odnosno kako je došlo do toga da naš paraolimpijac bude naknadno eliminisan. Hicem iz druge serije, Đurić je juče bacio 11,98 metara i došao do drugog mesta i srebrne medalje.

Ova situacija izazvala je brojna pitanja i kontroverze u vezi sa procedurama nadzora opreme i pravilima takmičenja na Paraolimpijskim igrama.

Diskvalifikacija Nebojše Đurića izazvala je različite reakcije među javnošću i sportskim stručnjacima. Mnogi su izrazili nezadovoljstvo zbog nedostatka transparentnosti u vezi sa razlogom diskvalifikacije i nedovoljne jasnoće u pravilima takmičenja. Takođe, postavlja se pitanje odgovornosti organizatora takmičenja u pogledu nadzora opreme i dosledne primene pravila.

Ova situacija ukazuje na važnost detaljnog praćenja propisa i pravila takmičenja, kao i transparentnosti u procesu odlučivanja o diskvalifikaciji takmičara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading