NAŠOJ PREDSTAVNICI IZMAKLA BRONZA U PARIZU! Marija je imala vođstvo, ali je protivnica preokrenula sve!

Autor:

Sport

31.08.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos neuspehu u osvajanju bronze, Marija Mičev je pokazala izuzetnu hrabrost i talenat tokom takmičenja.

NAŠOJ PREDSTAVNICI IZMAKLA BRONZA U PARIZU! Marija je imala vođstvo, ali je protivnica preokrenula sve!

Foto: www.profimedia.rs

Srpska paraateletičarka Marija Mičev nije uspela da osvoji bronzu na Paraolimpijskim igrama u Parizu, poražena od Nepalke Paleše Goverdan rezultatom 8:15. Mičev je na startu povela 2:0, a 50 sekundi pre kraja je imala čak i prednost - 8:7. Međutim, Nepalka je uspela da osvoji čak osam vezanih poena u finišu, stigavši do pobede nad našom Marijom Mičev, a time i do bronzane medalje.

Međutim, naš drugi atletski predstavnik na Paraolimpijskim igrama u Parizu Nebojša Đurić osvojio je srebro u Parizu, donoseći Srbiji čak drugu medalju na ovom takmičenju.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Mičev je ostvarila pobedu u prvoj borbi dana protiv Kenijke Džulijete Lemuge Moipo rezultatom 19:4, što joj je obezbedilo plasman u četvrtfinale. U narednoj borbi za polufinale, Mičev je bila bolja od Kazahstanke Kamile Dosmalove rezultatom 5:0. Ipak, u polufinalu je Turkinja Gamze Gurdal pobedila Srpkinju rezultatom 14:1, šaljući je u repesaž, gde je nažalost poražena od Nepalke.


Ovaj nastup Srbije na Paraolimpijskim igrama u Parizu predstavlja istorijski trenutak za paraolimpijski sport u zemlji, obezbeđeno je nekoliko medalja za Srbiju na ovom takmičenju.

Uprkos neuspehu u osvajanju bronze, Marija Mičev je pokazala izuzetnu hrabrost i talenat tokom takmičenja, te je njeno učešće na Paraolimpijskim igrama ponos za srpski sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading