SRBIJO, RADUJ SE: Njih ne treba nikada otpisivati! "Orlovi" poleteli ka Olimpijskim igrama!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.06.2024

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki korak je načinjen...

SRBIJO, RADUJ SE: Njih ne treba nikada otpisivati! "Orlovi" poleteli ka Olimpijskim igrama!

Foto: OSSRB

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je zapažen uspeh na turniru druge sedmice VI Lige nacija 2024. u Otavi, pobedivši Kanadu rezultatom 3:1 (21:25, 25:20, 25:18, 25:23). Iako su izgubili prvi set, izabranici Igora Kolakovića uspeli su da preokrenu rezultat u svoju korist i osvoje naredna tri seta, pred 4100 gledalaca.

Iako su započeli meč neuspehom u prvom setu, srpski odbojkaši su pokazali izuzetnu mentalnu snagu i dominirali u naredna tri seta, ostvarivši tako važnu pobedu nad domaćinom. Ova sposobnost da se oporave nakon lošeg starta i preokrenu rezultat svedoči o izuzetnom karakteru i borbenosti tima.

Osvojenih 7,98 bodova protiv Kanade vraća Srbiju u trku za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Sa trenutnim devetim mestom na FIVB rang listi, ekipa se nalazi tik iznad Kube, koja zauzima desetu poziciju. Odlučujuće utakmice treće sedmice u Ljubljani doneće konačnu odluku o putniku u Francusku, a borba će sigurno biti neizvesna i uzbudljiva.

Foto: FIVB

Srbija se vratila na željenu poziciju

 

Srbija se trenutno nalazi na 9. mestu FIVB rang liste sa 251,55 bodova, dok je Kuba na 10. poziciji sa 250,64 boda. Ovo tesno nadmetanje dodatno pojačava tenziju i značaj poslednjih utakmica, koje će odlučiti sudbinu oba tima.

Kada je reč o samom Olimpijskom turniru na kojem će učestvovati 12 najboljih svetskih reprezentacija, učešće su do sada obezbedili Francuska, Nemačka, Poljska, Brazil, Japan, SAD i Kanada. Vrlo blizu viziranja karte za Pariz su i Italija, Slovenija i Argentina, dok će Egipat takođe izboriti plasman na Olimpisjke igre kao reprezentacija sa kontinenata koji još nema niti jednog predstavika.

Do kraja ovogodišnje odbojkaške Lige nacija Srbija će odigrati još četiri meča:

Kuba - Srbija (19. jun)

Turska - Srbija (21. jun)

Srbija - Poljska (22. jn)

Srbija - Slovenija (23. jun)

Nakon ovog izuzetnog uspeha, srpski odbojkaši sa nestrpljenjem i verom u sopstvene mogućnosti očekuju naredne izazove na putu ka ostvarenju ciljeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading