"METLANJE": Seltiksi po ugledu na Zvezdu - Dalasu nije pomogao ni fantastični Luka Dončić!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.06.2024

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boston je već završio pola posla.

"METLANJE": Seltiksi po ugledu na Zvezdu - Dalasu nije pomogao ni fantastični Luka Dončić!

Foto: Twitter.com/printscreen/Boston Celtics

Pre samo tri dana košarkaši Bostona su slavili u prvoj utakmici velikog finale NBA lige rezultatom 107:89, a nakon druge utakmice nalaze se na dobrom putu da posle punih 16 godina ponovo stignu do "prstena".

I ovoga puta velika borba na terenu donela je trijumf Bostona nad Dalasom, a ovoga puta Seltiksi su slavili rezultatom 155:98 (25:28, 29:23, 29:23, 22:24). Ovim trijumfom Boston je poveo sa 2:0 u finalnoj seriji, a do važnog trijumfa su stigli i pored impresivne partije Luke Dončića koji je za 42 minuta provedenih na terenu stigao do tripl-dabl učinka, postigavši 32 poena, uz 11 skokova i asistencija.

Od samog početka utakmice mogla se osetiti velika želja za pobedom sa obe strane. Svaka lopta je bila zlata vredna, a gosti su na krilima fantastičnog Luke Dončića pokušali da stignu do brejka koji bi možda imao i kljulnu ulogu u ovosezonskoj finalnoj seriji.

 

 

Međutim, i pored impresivne individualne predstave slovenačkog košarkaša, Seltiksi su uspeli da neutrališu njegov uticaj kroz čvrstu odbranu i dobro osmišljenu kolektivnu strategiju. Boston je pokazao izuzetnu koheziju kao tim, sa značajnim doprinosima nekoliko ključnih igrača. -Holidej se istakao sa 26 poena i 11 skokova, predvodeći napad Bostona i pokazujući svoju vrednost u ključnim trenucima utakmice. Dodatno, Džejson Tatum i Džejlen Braun su značajno doprineli timu, pružajući kombinaciju poena, skokova i asistencija kojom su Seltiksi održali kontrolu nad utakmicom.

Na kraju je domaćin ipak stigao do trijumfa koji ga dovodi na dva koraka od toliko željenog cilja. Prednost od 2:0 u seriji jeste značajan rezultat, ali je do ostvarenja konačnog cilja ostalo još mnogo da se igra.

Serija se sada seli u Dalas gde če domaćin svakako želeti da se vrati u seriju, a naredna dva meća u "Ameriken Erlajns Centru" na programu su 13. i 15. juna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading