KRAJ JEDNE ERE: Novaku preti strmoglavi pad! Teniski sport ima novog lidera!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.06.2024

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došao je i taj trenutak...

KRAJ JEDNE ERE: Novaku preti strmoglavi pad! Teniski sport ima novog lidera!

Foto: Tanjug/AP

Nakon 428 nedelja na prvom mestu, Novak Đoković više nije lider ATP liste.

Prvi put u svojoj dosadašnjoj tenisekoj karijeri mladi Italijan, Janik Siner, zauzima prvo mesto na listi najboljih tenisera sveta sa 9.525 bodova, a do navedenog ostvarenja stigao je plasmanom u finale ovogodišnjeg Rolan Garosa gde je poražen od španca Karlosa Alkraraza rezultatom 3:2 (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2).

Povreda je sprečila Novaka Đokovića da odbrani titulu na Rolan Garosu, a operacija je rezultirala gubitkom od 1,600 bodova. Kao rezultat toga, Đoković se sada nalazi na trećem mestu ATP liste sa 8,360 bodova. Ovo je značajan pad za srpskog tenisera, ali se svi nadamo da će se brzo oporaviti, vratiti na teren i nastaviti sa "terorisanjem" protivnika.

Pobeda Karlosa Alkaraza u finalu Rolan Garosa nad Aleksandrom Zverevom rezultirala je značajnom promenom na ATP listi. Alkaraz se popeo na drugo mesto sa 8,580 bodova, dok se Zverev sada nalazi na četvrtom mestu sa 6,885 bodova.

Kada je reč o listi najboljih deset tenisera sveta, petu i šestu poziciju drže Rusi Danil Mdvedev i Andrej Rubljov, a slede Kasper Rud i Hubert Hurkač. Plasmanom u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, australijski teniser Aleks de Minor se popeo na devetu poziciju, dok deseto mesto drži Grigor Dimitrov iz Bugarske.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Nove stranice teniske istorije su ispisane - Novak Đoković više nije prvi teniser planete

 

Treba napomenuti da je veliki napredak na ATP listi načinio Laslo Đere. On je napredovao šest mesta i trenutno je 46. teniser planete, a iza njega su Miomir Kecmanović (53.) i Dušan Lajović (57.),...

Nakon operacije kolena, Novaku sada sledi period oporavka. Postoje sumnje da će igrati na Vimbldonu, što bi moglo dodatno uticati na njegov plasman na ATP listi.

Novak Đoković je ostvario impresivan rekord od 428 nedelja na prvom mestu ATP liste, što je apsolutni rekord u teniskoj istoriji. Međutim, sam Đoković ističe da mu rang više nije prioritet i da se trudi da uživa u svemu, što nije uvek lako, posebno bez najmilijih pored sebe.

Novak Đoković je ostavio dubok pečat u teniskom svetu, ali sada se suočava sa novim izazovima. Nadamo se brzom oporavku i ponovnom uzdizanju na vrh ATP liste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Cvetko

11.06.2024 13:44

Ako mu se posreći da bude spreman i uzme medalju na OI i neka to bude kraj