ŠTA ĆE REĆI GROBARI? Ponitka pričao o Partizanu, pa spomenuo i Žoca!

Autor:

Sport

25.08.2024

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljak se kratko zadržao u Humskoj.

ŠTA ĆE REĆI GROBARI? Ponitka pričao o Partizanu, pa spomenuo i Žoca!

Foto: Starsport

Mateuš Ponitka je jedan od retkih košarkaša koji su uspeli da se istaknu kako u klubovima širom Evrope, tako i u nacionalnom timu Poljske.

Sa iskustvom igranja za evropske klubove poput Lokomotive Kubanj, Zenita, Panatinaikosa i Partizana, iskusni košarkaš se sada priprema za nove izazove u dresu turskog Bahčešehira, koji sa klupe predvodi bivši trener Zvezde Dejan Radonjić.

- Znam trenera, bili smo zajedno u Panatinaikosu. Trener nije nov, znam i igrače, igrao sam protiv skoro svakog, igrali smo tu i tamo gotovo stalno, tako da za to mene nije velika stvar. Takođe znam i Nemanju (Bjelicu), igrali smo jedan protiv drugog, znamo se, bila je laka opcija za mene iako sam imao neke druge opcije iz Evrolige, ali u ovom trenutku života mislim da je to najbolja odluka za mene i moju porodicu. Čuo sam dosta dobrih stvari o Bahčešehiru i o tome gde žele da bude ove i sledećih sezona, tako da se radujem narednom koraku u mojoj karijeri i znatiželjan sam da vidim šta će se desiti u narednih nekoliko meseci - rekao je Ponitka za "Sportal".

Republika

Foto: Starsport

 

Poljak ističe da je svestan jakih protivnika u Evrokupu poput Valensije i Hapoela, ali isto tako veruje da Bahčešehir može da se takmiči sa najboljim ekipama uprkos tome što ne igraju u Evroligi.

- Pre svega, moramo da vidimo kako će te ekipe izgledati na terenu. Sad je lako reći da je Hapoel doveo najveća pojačanja ovog leta, medijski ispraćena, ali nikad se ne zna kako će se igrači snaći zajedno i kako će izgledati. Ne samo u Hapoelu, nego u svakom timu. Mislim da je Evrokup jači iz godine u godinu, možemo da vidimo da mnogi igrači iz Evrolige i NBA idu u Evrokup, da će takmičenje biti jako. Moramo da vidimo prvo kako mi stojimo kao tim, imamo potencijal, možemo da pobeđujemo, samo je pitanje vremena kada će se „poklopiti kockice“. Videćemo sve već od septembra - kaže bivši igrač Partizana.

Prokomentarisao je i saradnju sa Radonjićem, tokom mandata u Atini:

- Pre svega, trener je napravio veliki napredak, od tog trenutka do danas. Vidim da oseća stvari više nego što je to ranije bio slučaj, vrlo sam srećan zbog njega i čestitam mu. Sigurno je teško radio u poslednje dve, tri godine. Volim da igram za njega, na kraju dana vas pušta da sami odlučujete, imate slobodu, u sistemu ste u kom možete biti najbolja verzija sebe. Imamo povezanost iz Panatinaikosa, veliki napredak sa njegove strane, zadovoljstvo je od početka biti ovde. Ima sjajne pomoćne trenere, Rado, Saša, Čan i Arda, pomažu mu dosta, kao i Luka koji vodi računa o našoj fizičkoj pripremi. Imamo veoma dobar stručni štab ove sezone, pomoći će nam da napredujemo, ne samo kao tim, već kao i igrači.

Foto: Starsport

Željko Obradović

Pričao je i o danima provedenim pod trenerskom palicom Željka Obradovića:

- Imam mnogo poštovanja za njegovu karijeru, šta je uradio sve, kako zna i oseća košarku. Bila je sjajna lekcija za mene da budem tu, da vidim kako radi. Iz moje perspektive, ja kao igrač nisam zadovoljan onime što sam uradio, što je očigledno, verujem da sam mogao da uradim više i da budem bolji. Ali, takve su bile okolnosti, na kraju dana je bilo sjajno videti kako je igrati u Partizanu, igrati pred takvim navijačima, čak i sada kada smo na Divčibarama, Partizanovi navijači mi prilaze i čestitaju. Mislim da je to baš lepo i nešto ostaje do kraja života, makar u mom slučaju.

Iz ekipe crno-belih, u kojoj je Mateuš igrao, ostao je samo Balša Koprivica:

- Mislim da je Balša materijal da čitav život provede tu. Čitavu karijeru, a da posle ostane na nekoj funkciji, mogu to da vidim, biće sledeća legenda Partizana. Ima ugovor i jedan je od najvećih talenata Srbije na toj poziciji. Bila bi greška da su ga pustili, Balša je ostao i nadam se da će biti bitan član tima u sezoni pred nama - istakao je Ponitka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading