ŽOC NIJE ZA NJIH, TU SU IGRAČI NA VISOKOM NIVOU! Košarkaš TVRDI da Obradović nije DORASTAO zadatku!

Autor:

Sport

23.08.2024

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrači bi ga pitali "ko si ti?"

ŽOC NIJE ZA NJIH, TU SU IGRAČI NA VISOKOM NIVOU! Košarkaš TVRDI da Obradović nije DORASTAO zadatku!

Foto: Starsport, Profimedia.rs

Turski košarkaš Alperen Šengun, koji trenutno igra za Hjuston Roketse, nedavno je izneo svoje mišljenje o legendarnom evropskom košarkaškom treneru Željku Obradoviću. Šengun je istakao da veruje da Obradovićev energični i strastveni stil treniranja ne bi bio prihvaćen u NBA ligi, zbog razlika u pristupu i mentalitetu igrača.

Ne bi funkcionisalo, ne bi on mogao. Igrači ga tamo ne bi trpeli. Tamo ne bi mogao da radi što on radi ovde. Drugačije je. To su dva različita stila. U Evropi su treneri ludi. Viču i deru se. U Americi nije tako, jer igrači su na visokom nivou. Na primer, trener nikako ne bi mogao da viče na Lebrona ili Karija. Igrači bi pitali "ko si ti?", a u NBA ligi, igrači su jači – rekao je Šengun.

Željko Obradović, često nazivan "Žoc", jedan je od najuspešnijih trenera u istoriji evropske košarke. Osvojio je čak devet puta Evroligu sa različitim klubovima, uključujući Partizan, Real Madrid, Panatinaikos i Fenerbahče. Osim uspeha na klupskom nivou, Obradović je takođe ostvario značajne rezultate kao selektor reprezentacije SR Jugoslavije, uključujući zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 1997. i Svetskom prvenstvu 1998. godine.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Trener KK Partizan - Željko Obradović

Šengunove izjave izazvale su različite reakcije u košarkaškim krugovima. Dok su neki saglasni sa njegovim stavom o Obradoviću, drugi smatraju da bi iskusni trener mogao prilagoditi svoj stil igračima i zahtevima NBA lige. Ipak, Šengunova hrabrost da javno iznese svoje mišljenje o tako poštovanom treneru pokazuje da mladi košarkaš ima čvrste stavove i veruje u ono što govori.

Alperen Šengun, koji je započeo karijeru u turskom klubu Besiktas, brzo je privukao pažnju NBA timova svojim talentom i igračkim sposobnostima. Nakon što je bio izabran kao 16. pik na NBA draftu 2021. godine, Šengun se pridružio Hjuston Roketsima i već pokazao značajan napredak u svojoj igri. Njegovo mišljenje o Obradoviću reflektuje njegovu sposobnost da razmišlja o košarci na dubljem nivou, kao i da izrazi svoje stavove jasno i direktno.

Kako se MLB bliži kraju, sigurno je da će Šengun nastaviti da privlači pažnju svojim igrama na parketu, ali i svojim izjavama van terena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading