LJUBIMAC GROBARA JE ŠAMPION BUNDESLIGE! Bajern PREKINUO petogodišnji POST! Lučić PODIGAO pehar! (VIDEO)

Autor:

Sport

14.06.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac Vladimir Lučić podigao je pehar u nemačkom prvenstvu.

LJUBIMAC GROBARA JE ŠAMPION BUNDESLIGE! Bajern PREKINUO petogodišnji POST! Lučić PODIGAO pehar! (VIDEO)

Foto: Starsport

Košarkaši Bajerna iz Minhena osvojili su titulu šampiona Nemačke, prvu posle petogodišnjeg posta, pobedivši u finalu ekipu Albe sa ukupnim rezultatom 3:1 u seriji.

Ovom pobedom, izabranici Pabla Lasa su potvrdili svoju dominaciju u Bundesligi i lošu sezonu iz Evrolige, na neki način, spasli osvajanjem nacionalnog prvenstva.

U četvrtom meču finalne serije bilo je 88:82 za minhenski klub koji je dobio oba duela igrana u Berlinu. Bajern je šesti put postao šampion Nemačke, a prvi put od 2019. godine.

Tako je srpski reprezentativac i bivši igrač Partizana, Vladimir Lučić, podigao novi trofej u karijeri, čime je krunisao sjajne partije u dresu Bavaraca tokom cele sezone.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Karsen Edvards sa 29 poena, dok je u timu iz Berlina bolji od ostalih bio je Sterling Braun sa četiri poena manje.

Bajern je tako pod vođstvom Palba Lasa stigao do "duple krune", pošto su ove sezone osvojili i Kup Nemačke.

S druge strane, Alba je imala sezonu za zaborav, jer je osim izgubljene titule u nacionalnom prvenstvu, ubedljivo bila poslednja i na tabeli Evrolige u nedavno završenoj sezoni, sa skorom od samo pet pobeda i čak 29 poraza.

Nema sumnje da "albatrose" posle ovog kraha čeka veliki remont u igračkom kadru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading