BORIŠA SIMANIĆ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Biću talija "orlovima", sa Jokićem idemo po medalju

Autor:

Sport

11.06.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisam se skroz oporavio i zato nisam na Karijevom spisku, ali biću uz momke u Parizu da im dajem snagu kao u Manili, kaže košarkaš.

BORIŠA SIMANIĆ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Biću talija "orlovima", sa Jokićem idemo po medalju

Foto: Republika.rs

Košarkaši Srbije jurišaće po zlato na Olimpijskim igrama u Parizu sa Nikolom Jokićem na čelu. Selektor Svetislav Pešić objavio je spisak od 16 igrača na koje računa pred poslednji rez i skraćivanje na kočanih 12 imena koji će zadužiti opremu za duele u grupnoj fazi protiv SAD, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku, a na njemu nema talije sa Mundobasketa Boriše Simanića.

Košarkaš koji je za Srbiju, bukvalno, dao bubreg u Manili da bi bilo osvojeno srebro priželjkivao je da se nađe u timu za Pariz, ali u ekskluzivnom razgovoru za Republiku otkriva da nije još potpuno spreman, ali da ga to, što nije na Karijevom spisku, neće sprečiti da bude uz momke.

Republika

Foto: Starsport

Dušom i telom uz tim: Boriša Simanić

- Što se mene tiče ja sam super, nemam nikakvih zdravstvenih poteškoća, hvala Bogu. Treniram već tri meseca i fizički se odlično osećam, ali košarkaški nisam na najvišem nivou i razumljivo je što nisam na spisku. Međutim, treniraću sa momcima kada se okupe, biću uz njih na pripremama i planiram da idem sa njima u Pariz da im budem talija kao i u Manili. Svi su govorili da sam im davao snagu da pobeđuju posle moje povrede, pa želim i sada da im budem vetar u leđa. Verujem da ćemo uspeti da smislimo na koji ću način biti uz tim - počeo je Simanić, pa nastavio:

- Momci imaju svu moju podršku, za šta god im budem potreban. Verujem da će otići u Pariz i napraviti čudo i osvojiti neku od medalja. Zašto ne i zlatnu. Za sebe, za celu naciju i za mene.

Republika

Foto: KSS

Pešićevi "orlovi" za Pariz

Kada su u pitanju šanse Srbije na Olimpijskim igrama, Boriša nema dilamu da 12 košarkaša koje Pešić izabere mogu mnogo i do samog kraja. Kako kaže, to što je Jokić u timu je veliki podstrek jer Srbija sa njim i bez njega nije ista ekipa.

- Nikola je najbolji košarkaš na svetu, naravno da smo mnogo jači sa njim. Biće to potpuno drugačija Srbija od one koja je igrala na Mundobasketu. Kada je Jokić u timu sve mora da bude podređeno njemu, igra će morati skroz da se menja - kazao je Simanić.

Kada su u pitanju dueli u grupi, Boriša kroz osmeh ne misli da su "orlovi" manje konkurentni za prvo mesto od američkog drim tima.

Republika

Foto: Starsport

Biće mu sve podređeno: Nikola Jokić

- Ameri, NBA igra... Pa imamo i mi Jokića i NBA igrače. I ne samo njih, pa i mi u Evropi znamo da igramo košarku i to kakvu. Videće u Parizu. Biće zanimljivo, možemo da ih pobedimo. Dobro je što su sa nama u grupi, posle ne možemo da se sretnemo do finala. Što se tiče utakmice protiv Južnog Sudana taj duel neće biti emotivno drugačiji za mene. Jeste, ostao sam protiv njih bez bubrega, ali to je ostalo iza mene. Gledam samo košarku, a ona kaže da smo mnogo bolji tim. Što se tiče trećeg protivnika u grupi, voleo bih da nam sa kvalifikacionog turnira dođu Italijani, a ne Litvanci ili Portoriko. Želim da se osvetimo Italijanima za poraze u poslednje vreme, tim neuspesima protiv njih mora doći kraj, a Olimpijske igre su najbolje mesto - zaključio je Simanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading