MOLBA PREDSEDNIKA VUČIĆA JE USLIŠENA! Nikola Jokić poleće sa "orlovima" ka zlatu u Parizu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.06.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme više nema.

MOLBA PREDSEDNIKA VUČIĆA JE USLIŠENA! Nikola Jokić poleće sa "orlovima" ka zlatu u Parizu!

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

Nikola Jokić uz ilustraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Košarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće ovog leta na Olimpijskim igrama u Parizu gde će u preliminarnoj fazi da se sastane sa selekcijama Sjedinjenih Američkih Država i Južnog Sudana, dok će poslednji četvrti učesnik grupe C biti poznat nakon dodatnih kvalifikacija. I to u najjačem sastavu, između ostalog, i zahvaljujući molbi šefa države.

Prethodnih nedelja, pitanje koje je mučilo sve ljubitelje sporta u Srbiji, bilo je vezano za (ne)učešće Nikole Jokića u predstojećim reprezentativnim obavezama, a koliko je navedeno pitanje važno, govori i podatak da je nedavno tokom gostovanja na RTS, o navedenom govorio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić:

- Ne znam da li će Jokić igrati za reprezentaciju, ali se nadam. Ja njega mnogo volim i poštujem, i njega i njegovu porodicu. Ovo je moja molba njemu, da se odazove selektoru na poziv. Biće jaki Kanađani, i Amerikanci, a ako neko može da ih pobedi onda je to samo Srbija - istakao je predsednik Vučić.

Predsednikova molba danas je konačno i uslišena, s obzirom na to da se na spisku srpskih reprezentativaca koje je objavio selektor Svetislav Pešić, nalazi i ime najkorisnijeg igrača NBA lige, Nikole Jokića.

Da ne bude nesporazuma, kako se saznaje, Nikola Jokić je obavestio selektora Pešića da će se odazvati pozivu i predstavljaće glavnu uzdanicu "orlova" uz pohodu na zlato u francuskoj prestonici.

 

 

Da podsetimo, na spisku reprezentacije se nalaze sledeći košarkaši: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Prvi zvaničan prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se naš tim sastati sa Australijom 16. jula, i reprezentacijom SAD dan kasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (30)

Loading
nesa

10.06.2024 17:09

Srbija ulazi u borbu na Olimpijskim igrama u Parizu, očekujući izazovne duele s ekipama SAD-a i Južnog Sudana

nesa

10.06.2024 17:10

Srbija se sprema za Olimpijadu u Parizu, uz podršku šefa države i očekivanja od najjačeg sastava

anka

10.06.2024 17:11

Očekuje se da će Srbija dominirati na Olimpijadi u Parizu, zahvaljujući jakom sastavu i podršci šefa države.

olga

10.06.2024 17:12

Najava Srbije za Olimpijadu u Parizu: suočavanje s izazovima Amerike i Južnog Sudana