TO SE ČEKALO! Jokić konačno PRELOMIO! Evo da li će igrati za Srbiju na OI u Parizu!

Autor:

Sport

10.06.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar doneo odluku.

TO SE ČEKALO! Jokić konačno PRELOMIO! Evo da li će igrati za Srbiju na OI u Parizu!

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Nakon dugog iščekivanja konačno je stigla potvrda da će jedan od najboljih košarkaša sveta Nikola Jokić zaigrati za nacionalni tim na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Kako saznaje Informer, najbolji igrač NBA lige biće deo nacionalnog tima Srbije na najvećoj planetarnoj smotri u prestonici Francuske, navodeći da je Jokić već obavestio selektora Svetislava Pešića o svojoj odluci.

Mnogo se spekulisalo o Jokićevom eventualnom dolasku na pripreme reprezentacije i njegovom učešću na Olimpijadi. Somborac je bio predmet brojnih rasprava i nagađanja, ali sada, kad je konačno potvrđeno njegovo prisustvo, navijači su oduševljeni.

 

 

Nikola Jokić će biti ključni igrač našeg tima na putu ka osvajanju medalje. Njegovo prisustvo unosi dodatnu snagu i samopouzdanje u ekipu, a njegove izvanredne košarkaške sposobnosti mogu biti od presudnog značaja za ostvarivanje uspeha na Olimpijskim igrama.

Selektor Pešić je odredio spisak kandidata za A reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama, koje se u julu i avgustu održavaju u Lilu i Parizu. Na njemu se nalazi 16 kandidata, a to su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske.

Prvi zvaničan prijateljski meč tim Srbije će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Zatim sledi put u Abu Dabi, gde će se naš tim sastati sa Australijom 16. jula, i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Republika

Foto: Starsport

 

Potom sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni.

Vest o Jokićevom učešću na Olimpijadi izazvala je veliko interesovanje javnosti, a navijači su veoma uzbuđeni zbog mogućnosti da gledaju prvu zvezdu Denvera kako predstavlja svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri.

Nikola Jokić je svojom odlukom da zaigra za nacionalni tim na Olimpijskim igrama u Parizu doneo veliku radost ljubiteljima košarke u Srbiji. Njegovo prisustvo će bez sumnje ojačati tim i pružiti mu veće šanse za postizanje značajnog rezultata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading