PARTIZAN JE ZNAO DA ĆE SE IGRATI KAD SE ISPRAZNE TRIBINE: Crno-beli su OVAKO potvrdili da su BILI SVESNI GNUSNIH UVREDA

Autor:

Sport

06.06.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Delegat je postupio po pravilima". Prvi čovek KLS Aleksandar Grujin stavio tačku na raspravu o ne završetku meča.

PARTIZAN JE ZNAO DA ĆE SE IGRATI KAD SE ISPRAZNE TRIBINE: Crno-beli su OVAKO potvrdili da su BILI SVESNI GNUSNIH UVREDA

Foto: Starsport

Nakon prekida druge utakmice finala Košarkaške lige Srbije direktor Aleksandar Grujin je izneo detalje koji su prethodili ovom incidentu. Grujin je istakao da su predstavnici oba tima obavešteni o nastavku, ali da su košarkaši Crvene zvezde jedini izašli na teren, dok se Partizan nije pojavio. Nakon 15 minuta čekanja, meč je prekinut, a očekuje se zvanična potvrda rezultata, koji bi, prema nezvaničnim informacijama, išao u korist crveno-belih rezultatom 20:0, što bi ih proglasilo šampionima.

- Odgovrono tvrdim da je delegat postupio po pravilima i obavestio predstavnika Crvene zvezde i Partizana da će utakmica biti nastavljena nakon što tribine budu ispražnjene - rekao je Grujin u razgovoru za RTS.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Grujin

Kako je naveo, do prekida nije dovelo isključivo pogrdno skandiranje navijača Partizana, već i ubacivanje predmeta na parket. On je istakako kako niko iz crno-belih nije uložio žalbu na zapisnik.

- Do prekida je došlo i zbog verbalnog delikta i zbog ubačenih predmita. Sudija je doneo odluku o prekidu, a KLS stoji iza svake odluke koju je doneo prvi sudija i koja je u skladu sa propozicijama takmičenja. Diskreciono pravo sudije je da donese odluku da li je vređanje dovoljno pogrdno da bi se utakmica prekinula. Uzmimo u obzir da smo prisustvovali konstantnom vređanju supruge predsednika KK Crvena zvezda, zatim igrača tog kluba Nedovića i Teodosića. I to su one najgnusnije uvrede. Imali smo i verbalni delikt usmeren ka predsedniku države. Partizan nije uložio žalbu na zapisnik - naglasio je Grujin.

Izostankom žalbe evidentno je da su crno-beli bili svesni gnusnih uvreda. To potvrđuje i to što je publika u više navrata upozorena, ali to nije donelo rezultat.

 - Videli smo da su predstavnici Partizana i spiker pokušali da opomenu publiku, pokušali su da smire strasti, da se tenzije spuste, međutim svaki njihov pokušaj je, nažalost, prouzrokovao samo jači i veći intezitet uvreda na najgori mogući način. Kada se publika prvi put opomene, očekujemo da će to prestati. Ako se to ne desi, opominjemo i drugi put. Ako se ne desi ni drugi put, onda se prekida utakmica - zaključio je Grujin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading