UTAKMICA U ARENI SE NASTAVLJA SUTRA! Igrači Zvezde i Partizana se NE VRAĆAJU na parket!

Autor:

Sport

05.06.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je i definitivno!

UTAKMICA U ARENI SE NASTAVLJA SUTRA! Igrači Zvezde i Partizana se NE VRAĆAJU na parket!

Foto: Starsport

KK Partizan - KK Crvena zvezda 57:45

(24:22, 24:21)

TOK MEČA

MEČ TRAJNO PREKINUT, NASTAVAK SUTRA

Kako saznajemo, utakmica je i definitivno trajno prekinuta i neće se nastavljati večeras, već sutra. Budite uz nas.

Navodno se čeka odluka da li će hala biti ispražnjena. To je zahtev gostiju da bi se nastavio meč, dok su navijači Partizana "posložili" svoje igrače i poručili im da ne igraju meč bez njih.

Republika

Foto: Starsport

Igrači Zvezde napuštaju parket

3. minut - Sada je duža pauza zbog nesportskog ponašanja domaćih navijača koje je Trifunović zamolio da prestanu. Oni ipak ne žele da posustanu i posle ubacivanja predmeta na parket i vređanja predsednika protivničkog kluba je ekipa Crvene zvezde napustila teren, očekuje nas još duža pauza.

2. minut - Pogađa i Panter sa poludistance. Davidovac je sa penala 2/2 nakon faula kapitena Partizana.

1. minut - Ledej nastavlja gde je stao u prvom poluvremenu i pogađa za dva. Odličnu odbranu odigrao je Smailagić ponovo nateravši Mitrovića da izgubi loptu.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Ledej igra daleko bolju utakmicu u odnosu na prošlu i sada uz malo sreće pogađa još jednom za dva. Izvanrednu odbranu odigrao je Smailagić na Gedraitisu i naterao ga time na izgubljenu loptu i faul. Alen je polovičan sa penala. Nedović je bacio loptu u aut i to bi bilo to. 48:43

 

 

9. minut - Izgubila je loptu Zvezda, a onda je Davidovac ukrao Avramoviću i ostavio Lazareviću na zakucavanje. Ledej pogađa vrlo važan karakterističan šut sa jedne ruke. Teodosić je pocepao mrežicu za tri kako samo on ume.

8. minut - Evo konačno trojke Rokasa Gedraitisa. Zvezda se brzo potpuno vratila u meč. Da je u lošoj formi Panter pokazuje i nekarakterističnim 1/2 sa penala.

7. minut - Još jednom je Gedraitis promašio za tri, ali je sjajni Mitrović izborio ofanzivni skok i 2+1 priliku za Dejana Davidovca. Luka do sada ubedljivo najbolji akter. Deda je pogodio i dodatno bacanje. Panter promašuje tešku trojku.

6. minut - Iz nimalo lake pozicije snašao se Zek Ledej i poentirao. Ipak, vrlo lepo pogađa i Lazić sa druge strane. Gedraitis je promašio vrlo važnu potpuno otvorenu trojku.

 

 

5. minut - Lazarević pogađa izuzetno važnu trojku za goste. Posle promašaja Smita na ulazu Mitrović i Gedraitis su uspeli da se izbore za 2+1 situaciju za Zvezdinog centra na drugoj strani. Precizan je i sa penala.

4. minut - Panter je raspalio atmosferu pogotkom sa poludistance, a nakon što je Mitrović konačno poentirao za Zvezdu usledila je trojka Trifunovića.

3. minut - Za tri je neprecizan i Tompkins. To koristi Smit koji pogađa trojku i odvodi Partizan na prvi dvocifreni plus! Crno-beli u seriji 10-0. Još jednom su pogrešili u napadu gosti i sada se atmosfera u Areni rasplamsala.

2. minut -  Nakon sjajnih poena Smailagića posle izgubljene lopte Tea Partizan ide na +9 i Sferopulos zove prvi tajm aut. Problemi za crveno-bele u napadu se nastavljaju, Nedovićev erbol.

1. minut - Odličan potez Pantera koji krade loptu Rokasu i poentira. Jeftin faul je napravio Ilić na šutu Ledeja za tri. Amerikanac je realizovao sve penale.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Smailagić je polovičan sa linije penala. Trifunović je promašio trojku, a Panter je potom napravio užasan faul misleći da njegova ekipa nije izašla iz bonusa. Nedović je pogodio dva bacanja i izjednačio. Sjajni Smit poentira sa zvukom sirene i vraća prednost pred odlazak na pauzu. 24:22.

 

 

9. minut - Miran je Nemanja Nedović koji uzvraća istom merom van linije 6,75. Evo i poena veoma važnog Smailagića kao jedinog visokog igrača u timu Partizana. Nedović još jednom vrlo lepo ide na prodor i poentira.

8. minut - Trifunović precizan za dva posle tajm auta. Na terenu je Nedović, videćemo koliko može da pomogne. Davidovac nastavlja tamo gde je stao u prošlom meču i ponovo se sjajno snalazi, te poentira ispod koša, međutim, Obradovićev čelendž je ipak urodio plodom i poeni popularnog Dede su poništeni. To je iskoristio Smit i pogodio svoju prvu trojku.

7. minut - Smit je promašio trojku po ulasku na teren, ali je Teodosić ubrzo izgubio loptu. Branku Laziću se ponovo sviraju faulovi na Zeku Ledeju kao i na prošlom meču. Pogrešio je Avramović iz čega je Zvezda profitirala posle fenomenalne kontre i naterala Obradovića na još jedan tajm aut jer je povela.

 

 

6. minut - Ide trojka Dejana Davidovca koji je ostao sam na 45. Ledej je izgubio loptu, a fenomenalan je još jednom Mitrović na dodavanje Lazića. Crveno-beli su na seriji 7:0 i idemo na prvi tajm aut.

5. minut - Veoma lepa kombinacija Anđušića i Ponjitke, a Gedraitis je u užasnom šuterskom ritmu za tri jer je promašio još jednom. Anđušić se sjajno uveo u utakmicu i realizovao 2+1. Na drugoj strani igra sam Mitrović koji još jednom pogađa za dva.

4. minut - Luka Mitrović je posle ofanzivnog skoka Davidovca još jednom zakucao, a na drugoj strani Ledej promašuje zicer i pravi faul.

3. minut - Ledej precizan sa poludistance. Gedraitis promašuje otvorenu trojku iz kornera, ali ne i Anđušić. Dobra energija crno-belih na startu.

 

 

2. minut - Usledila je izvrsna kombinacija Teodosića i Mitrovića i zakucavanje centra Zvezde. Loš napad Partizana završen je erbolom Avramovića da bi Gedraitis ostao sam na drugoj strani.

1. minut - Avramović je otvorio meč pocepavši mrežicu za tri, a Teodosić nije uspeo da uzvrati. Anđušić je izborio dva slobodna bacanja i realizovao jedno.

POČEO JE MEČ

 

 

Pre utakmice:

19:45 - Ekipe su na zagrevanju, početak meča je sve bliži.

Republika

Foto: Starsport

Igrači Zvezde na zagrevanju

19:10 - Jago dos Santos neće igrati večeras i za njega je sezona završena. Večeras je uz saigrače na tribinama sa štakama.

Republika

Foto: Starsport

Jago sa štakama u Areni

19:00 - Podsetimo, Rokas Gedraitis je danas produžio ugovor sa crveno-belima do 2026. godine.

 

 

UVOD

 

 

Košarkaši Crvene zvezde u sezoni na izmaku, u direktnim duelima protiv večitog rivala Partizana stigli su do prva dva ovosezonska trofeja. Puleni trenera Janisa Sferopulosa prvo su u Nišu u finalu Kupa Radivoja Koraća stigli do "Žućkove levice", da bi nedavno i u finalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige "počistili crno-bele" sa terene slavivši sa 3:0, a već večeras će imati priliku da takmičarsku godinu okončaju sa još jednim peharom.

U prvoj finalnoj utakmici Košarkaške lige Srbije koja je odigrana u dvorani "Aleksandar Nikolić", Crvena zvezda je slavila rezultatom 89:88 i u naredni meč ulazi sa velikom dozom samopouzdanja, ali osakaćena neigranjem važnih igrača, baš kao i "parni valjak".

U redovima domaće ekipe nema Nanelija i Doužera koji su, odmah nakon Kaminskog, krenuli put Amerike. Osim njih, ni Bruno Kaboklo protiv kog je pokrenut disciplinski postupak neće pomoći crno-belima.

Republika

Foto: Starsport

Finale Superlige Srbije: Crvena zvezda - Partizan

Sa druge strane, u Zvezdi su upitni Jago i Nedović koji su se povredili baš pre dva dana, kao i Bolomboj koga nije na terenu bilo ni tada. Od ranije je povređen Hanga.

Drugi meč finalne seroje plej-ofa nacionalnog srpskog košarkaškog šampionata na programu je od 20 časova i ostaje da se vidi da li će večeras Crvena zvezda nastaviti dominaciju, ili će puleni trenera Željka Obradovića izboriti majstoricu koja im može u perspektivi doneti i prekid crnog niza od sedam uzastopnih poraza od Zvezde, ali i decenijskog posta kada je u pitanju šampionski pehar KLS.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading