ZNATE LI KOJI ČUVENI MOMENAT SE DESIO U POSLEDNJEM FINALU KLS IZMEĐU PARTIZANA I ZVEZDE? I dan danas se priča o njemu (VIDEO)

Autor:

Sport

31.05.2024

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grobari nikad neće prežaliti...

ZNATE LI KOJI ČUVENI MOMENAT SE DESIO U POSLEDNJEM FINALU KLS IZMEĐU PARTIZANA I ZVEZDE? I dan danas se priča o njemu (VIDEO)

Foto: MN PRESS

Košarkaška sezona ulazi u svoju završnicu, a poslednji vrhunac će biti finalna serija Superlige Srbije između velikih rivala - Crvene zvezde i Partizana. Crveno-beli su uspešno prošli kroz polufinale eliminisavši FMP posle dva meča, dok je "valjak" morao da odigra puna tri kako bi izbacio ekipu Mege.

Prva utakmica finala popularnog KLS zakazana je za ponedeljak u 20 časova, gde će domaćin biti ekipa Crvene zvezde, a dvoboj će se odigrati u dvorani "Aleksandar Nikolić". Drugi meč je na programu u sredu, takođe u 20 časova, i biće održan u Beogradskoj areni jer se domaćinstvo menja. Ukoliko bude potrebe za majstoricom, odlučujući meč će se odigrati u subotu u Pioniru sa početkom u 20:30.

Ovo će biti prvi put posle čak pet godina da se večiti rivali sastaju u Košarkaškoj ligi Srbije. Godine 2020. se finale nije odigralo zbog korona virusa, 2021. su se sastali Crvena zvezda i Mega, a dve sezone nakon toga crno-beli nisu bili učesnici domaćeg prvenstva, što su crveno-beli iskoristili maksimalno.

Ipak, poslednji put je ostao toliko upečatljiv da bi i dan danas prvo pao na pamet navijačima i da je bilo derbija nakon toga. Naime, tada su crveno-beli odneli ukupnu pobedu od 3:1 i to slavivši u finalnom meču pred gostujućim navijačima zahvaljujući čuvenom "trokoraku" Bilija Berona. Navijačima Partizana i dan danas teško pada kada god se spomene ova sudijska greška, dok se delije istom, naravno, slade.
 

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri je tada na konferenciji za novinare je izjavio da u Srbiji "(košarkaški) sistem ne funkcioniše" i najavio utapanje tuge u dobrom vinu, a na Malom Kalemegdanu se koji sat kasnije slavila titula uz pesmu "Tri koraka hoću ja, neću jedan, neću dva". Ko će ove godine slaviti videćemo, ali se nadamo da će sve proći bez sličnih sudijskih previda i saopštenja...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading