POČINJE "OPERACIJA LIGA ŠAMPIONA": Miloš Degenek želi da Zvezda ispiše istoriju

Autor:

Sport

09.09.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi meč crveno-beli igraju protiv Benfike 19. septembra u Beogradu.

POČINJE "OPERACIJA LIGA ŠAMPIONA": Miloš Degenek želi da Zvezda ispiše istoriju

Foto: Starsport

Miloš Degenek

Pauza zbog reprezentativnih obaveza je završena i fudbaleri se vraćaju klupskim obavezama, što za Crvenu zvezdu znači samo jedno - početak "operacije Liga šampiona". Izabranici Vladana Milojevića prvi meč u novom formatu elitnog UEFA klupskog takmičenja odigraće 19. septembra na Marakani protiv Benfike, a u međuvremenu će još samo odmeriti snage sa napretkom 14. septembra takođe na svom stadionu.

Jedan od iskusnijih fudbalera u timu Vladana Milojevića je defanzivac Miloš Degenek, koji poručuje da je spreman da odigra važnu ulogu u Ligi šampiona, pod uslovom da mu Miloje ukaže poverenje. On najavljuje da će se boriti za mesto u startnih 11 posle oporavka od povrede, ali da mu ne smeta ako se trener odluči za nekog drugog.

Republika

Foto: Starsport

Opet u eliti: Fudbaleri Zvezde

- Treniram u "fulu" sa ekipom. Osećam se sjajno, kao da nisam pauzirao. Fizička sprema je na visokom nivou. Baš sam dugo pauzirao za koji dan biće osam meseci od operacije... Ali, ponavljam sve u svemu osećam se top. Za startnih 11 odlučiće trener Milojević. Kao i svi igrači spreman sam da radim sve na treningu. Nije bilo vremena zbog evropskih obaveza da sa Milojevićem pričam o danu mog povratka. Bitno je da sam zdrav i da mogu da odgovorim kad god mi trener ukaže poverenje. Minutaža mi je bitna kako bih se vratio na stari kolosek na klupskom i reprezentativnom nivou - poeo je Degenek razgovor za Sportki žurnal.

Dotakao se Degenek i jake konkurencije na poziciji štopera.

- Takva mora da bude u Zvezdi. Stojić je otišao u Makabi iz Tel Aviva, gde veruje da će imati veću minutažu. Spajića cenim kao igrača i priatelja, ali posebno kao kapitena. Drkušić čim je došao u Zenit, pa u Zvezdu znači da ima kvalitet. Takođe, uspešno je igrao za reprezentaciju Slovenije u Nemačkoj. Vanji želim sreću i što veću minutažu. Prvi sam rekao da je Điga igrao jako dobro u Beogradu. Zrelu partiju prikazali su Spajić, Hvang, Duarte, Ivanić… Ne bih mogao da izdvojim pojedinca. Naser je već godinu dana u klubu, zna šta se očekuje od njega i iskoristio je sjajno priliku - dodao je Degenek.

Republika

Foto: Starsport

Naja konkurencija: Uroš Spajić i Naser Điga

Osvrnuo se Miloš i na šanse Zvezde u grupnoj fazi. Prvak Srbije će dočekati Barselonu, Benfiku, PSV i Štutgart, a gostovaće Interu, Milanu, Jang Bojsu i Monaku.

- Samo učešće je uspeh. Sve je novo. Ne znamo koliko je bodova potrebno da bi se došlo do eliminacione faze, naravno da bi klub i navijači želeli da ispišu istoriju plasmanom među 24 tima. Jedno je sigurno u fudbalu je sve moguće, da li i izvodljivo videćemo u decembru - januaru - kazao je Degenek.

Jedan od aduta Zvezde, osim igrača, biće i trener Milojević. On je uspeo da sa Crvenom zvezdom uspešno prebrodi 13 kvalifikacioni dvomeč, a poslednji eliminisani je Bodo Glimt. Za to je Degenek skinuo kapu treneru.

Republika

Foto: Starsport

Zaslužio poštovanje: Vladan Milojević

- Sve pohvale šefu Milojeviću. Šta reći osim svaka čast. Od kad znam Miloja kvalitetno izvršava sve zadatke - zaključio je Degenek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading