BIRMANČEVIĆ I SPARTA IDU U ELITU, PARTIZANOV DŽELAT NIJE USPEO: Jang Bojs preživeo grotlo Istanbula i otišao u Ligu šampiona

Autor:

Sport

27.08.2024

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata su još tri učesnika prestižnog takmičenja

BIRMANČEVIĆ I SPARTA IDU U ELITU, PARTIZANOV DŽELAT NIJE USPEO: Jang Bojs preživeo grotlo Istanbula i otišao u Ligu šampiona

Foto: Profimedia

Uprkos promašenom penalu, Veljko Birmančević je izašao kao pobednik iz dvomeča protiv svog bivšeg kluba i sa Spartom savladao Malme u Pragu sa 2:0 (ukupno 4:0), te će igrati Ligu šampiona naredne sezone. Isti podvig napravili su i fudbaleri Jang Bojsa koji su posle pobede u Švajcarskoj savladali Galatasaraj i u Istanbulu sa 1:0 (ukupno 4:2), baš kao i Salcburg koji je, uprkos nerešenom rezultatu u Austriji, dovršio posao protiv Dinamo Kijeva nad kojim je prošle nedelje slavio sa 2:0 (ukupno 3:1).

Partizanov dželat je tako ostao bez elite, ali je pokazao da se radi o izvrsnom timu uprkos svemu, te da crno-beli nisu slučajno primili devet golova u dve utakmice. Ipak, ruku na srce, očekivalo se da će im ovde biti kraj.

Mislilo se ni da Jang Bojs nema šanse protiv Galatasaraja u grotlu Istanbula, ali oni su dokazali suprotno. Uspeli su da slave u prvoj rundi i odigraju još bolji meč u Turskoj koji je golom za pobedu u 87. minutu krunisao Virdžinijus. Nakon toga je i Muslera dobio crveni karton, pa je bilo jasno da će domaćin, uprkos velikim ulaganjima u tim, sezonu provesti u Ligi Evrope.

Uprkos konačnom rezultatu, izuzetno je uzbudljivo bilo na terenu u Pragu gde smo videli čak tri penala, od čega svega jedan realizovan. Prvi je promašio - Veljko Birmančević. Hteo je da se dokaže protiv bivšeg kluba, ali je izveo užasan jedanaesterac u 19. minutu što je moglo da ga košta da je Kristijansen pogodio sa bele tačke samo osam minuta kasnije, ali je Srbina spasio njegov golman. Konačno je Haraslin pred kraj meča pogodio penal za 3:0, a pobedu i prolaz potvrdio Rahmani.

Sutra ćemo dobiti i poslednje učesnike elitnog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading