PARTIZAN I VOJVODINA IZBEGLI NAJGORE: Srpski klubovi mogu biti zadovoljni žrebom za LK

Autor:

Sport

05.08.2024

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo će se potruditi da preskoče Lugano, odnosno Maribor

PARTIZAN I VOJVODINA IZBEGLI NAJGORE: Srpski klubovi mogu biti zadovoljni žrebom za LK

Foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan je nakon šokantnog poraza od ukrajinskog Dinama iz Kijeva, gde je sa ubedljivih 9:2 eliminisan u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dobio informacije o svojim narednim protivnicima u evropskim takmičenjima.

Crno-beli su se preselili u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će im rival biti švajcarski Lugano. U slučaju da Partizan bude eliminisan od njih, preselio bi se u plej-of za Ligu konferencije, gde bi se sastao sa pobednikom meča Silkeborg (Danska) – Gent (Belgija).

Mečevi plej-ofa za treće po jačini evropsko takmičenje biće igrani 22. i 29. avgusta. Za razliku od Lige Evrope gde su crno-beli prošli veoma loše izvukavši Bešiktaš u plej-ofu, može se reći da bi ovde već morali da obezbede prolaz. Nisu baš najlakši rivali, ali moglo je da bude daleko gore.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Vojvodine su takođe saznali imena potencijalnih protivnika u plej-ofu za Ligu konferencija. Novosađani će za plasman u treće po kvalitetu međunarodno takmičenje igrati protiv boljeg iz duela Ilves Tampere (Finska) - Đurgarden (Švedska). S obzirom na to da je jedan od potencijalnih rivala bio Čelsi, može se reći da su "lale" prošle i više nego dobro.

Trener Vojvodine, Nenad Bandović, izrazio je optimizam povodom potencijalnog susreta sa Mariborom. Izjavio je da ako njegova ekipa bude igrala kao protiv Ajaksa, imaju šanse da se suprotstave Mariboru na adekvatan način.

Od ove sezone, UEFA je uvela ligaški sistem u Ligi konferencije, sa 36 ekipa i šest takmičarskih rundi, protiv šest različitih rivala. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading