DANCI SU SILA! Rival Srbije savladao KOMŠIJE I VELIKE RIVALE u test meču!

Autor:

Sport

05.06.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedska, naredni rival "orlova", izgubila sa 2:1.

DANCI SU SILA! Rival Srbije savladao KOMŠIJE I VELIKE RIVALE u test meču!

Foto: Tanjug/AP

Kristijan Eriksen

Fudbalska reprezentacija Danske, rival Srbije na Evropskom prvenstvu, savladala je selekciju Švedske sa 2:1 u prijateljskom meču.

Zanimljivo, "orlovi" će protiv "vikinga", komšija i velikih rivala Danaca, igrati u narednom meču, inače generalnoj probi za EURO 2024. Utakmica je na programu 8. juna u predgrađu Stokholma - Solni.

Što se večerašnjeg međusobnog meča Skandinavaca tiče, odluka o pobedniku pala je u završnici duela na stadionu Parken u Kopenhagenu pred 35.000 navijača. Heroj je bio Kristijan Eriksen, prva zvezda tima, pošto je pogodio u 86. minutu. Prethodno je Hojberg doveo domaće u vođstvo u drugom, a Aleksander Isak izjednačio u devetom za goste.

Danci će pred put u Nemačku odigrati još jednu utakmicu prijateljskog karaktera, a rival im je takođe komšijska reprezentacija Norveške. Duel je na programu takođe u subotu, ali od 19.30, dok će Srbija i Švedska sat i po ranije na teren.

Selekcija Danske u okviru C grupe Evropskog prvenstva igra protiv Srbije u poslednjem kolu 25. juna na Alijanc Areni u Minhenu. Na startu će četa trenera Kaspera Hjulmanda igrati protiv Slovenije 16. juna u Štutgartu, a potom ih očekuje najteži test protiv protiv jednog od favorita za evro-titulu - reprezentacije Engleske (20. jun, Frankfurt).

Podsetimo, Srbija je juče izgubila od Austrije u kontrolnoj utakmici u Beču sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading