ŠTA JE SA MEŠTANIMA, DA LI SU IZGUBILI KOMPAS? Još jedan protest, neće više turiste!

Autor:

Razonoda

04.05.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštane u poslednje vreme iritira i pojava digitalnih nomada

ŠTA JE SA MEŠTANIMA, DA LI SU IZGUBILI KOMPAS? Još jedan protest, neće više turiste!

Foto: www.profimedia.rs

Nakon nedavnih protesta na Kanarskim ostrvima i naizgled rastućeg antiturističkog raspoloženja širom Španije, stanovnici grada Malage na Kosta del Solu, takođe, planiraju demonstracije u junu protiv navale turista u njihov grad.

Meštani Malage će u junu izaći na ulice u znak protesta protiv masovnog turizma, preneo je portal Lokal.

Napetost lokalnog stanovništva u mestima kao što su Barselona, Valensija, Balearska i Kanarska ostrva, kao i Malaga, proizilaze iz frustracije modelom masovnog turizma i njegovog uticaja na njihove gradove.

Pored turista primetan je i priliv radnika na daljinu takozvanih digitalnih nomada iz inostranstva, od kojih mnogi dolaze u Španiju da uživaju u relativno nižim troškovima života sa visokim platama i kupovnom moći.

U gradovima kao što je Malaga, lokalno stanovništvo ne može da priušti sebi da plaća rente za nekretnine, koje sve češće postaju prostori koji se iznajmljuju turistima.

Zbog svega toga stanovnici Malage će izaći na ulice 29. juna pod sloganom "Za pristojno stanovanje i protiv procesa 'turistizacije' i nesigurnosti života".

Nisu samo meštani Malage ustali protiv turista. Slično se dešava u Japanu.

Gradić Fudžikavagučiko u Japanu potpuno je nepoznat za najveći deo svetske populacije ali svi turisti koji su nekada bili u toj zemlji i išli do čuvene planine Fudži znaju koliko im je on bio i ostao važan.

Fudžikavagučiko se nalazi u podnožju planine Fudži i ubedljivo je najbolje mesto za fotografisanje planine.

S tim u vezi, vlast ovog gradića donela je odluku da se na punktu odakle se prave najbolje fotografije planine podignu, verovali ili ne, ogradu visine dva i po metra kako turisti više ne bi tu stajali i slikali Fudži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading