OJADILI GA ZBOG OBMANE PUTNIKA: Poznati sajt za ponudu SMEŠTAJA putnicima zbog “JEDNE SITNICE” mora da plati čak 10 miliona dolara

Autor:

Razonoda

20.12.2023

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sajt je pune tri godine naplaćivao usluge po kursu koji nije bio korektan

OJADILI GA ZBOG OBMANE PUTNIKA: Poznati sajt za ponudu SMEŠTAJA putnicima zbog “JEDNE SITNICE” mora da plati čak 10 miliona dolara

Foto: pixabay.com

Australijski sud naložio je kompaniji za iznajmljivanje smeštaja Airbnb da plati kaznu od 10 miliona američkih dolara zbog toga što je davala lažne ili obmanjujuće tvrdnje da su cene za njen smeštaj u Australiji na platformi izražene u australijskim dolarima, a ne u istoimenoj američkoj valuti.

Klijenti u Australiji, konkretno 63.000 ljudi, su između januara 2018. godine i avgusta 2021. godine, bili prinuđeni da plate cenu smeštaja u američkim dolarima - u valuti koja vredi više od australijskog dolara, prenosi AP.

Prema današnjem kursu sa međunarodne berze valuta Forex, jedan američki dolar se prodaje za 1,68 australijskih dolara.

Airbnb se ranije obavezao sudu da će platiti dodatnih 10 miliona američkih dolara kao obeštećenje obmanutim korisnicima u Australiji.

- Na ovaj način želimo da pošaljemo snažan signal velikim digitalnim platformama kao što je Airbnb da moraju da poštuju australijski zakon o potrošačima i da ne obmanjuju klijente - izjavila je predsednica Australijske komisije za zaštitu konkurencije i potrošača Đina Kas-Gotlib.

Regionalna menadžerka kompanije Airbnb za Australiju i Novi Zeland Suzan Vildon izvinila se svim australijskim klijentima koji su morali da plate višu cenu za smeštaj u američkim dolarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading