NE RADITE TO, RAZBOLEĆETE SE ČIM SLETITE! Stjuardesa otkrila ŠTA putnici NIKAKO ne treba da rade kad avion poleti

Autor:

Putovanja

05.08.2024

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Retko ko zna za ovo, a mnogi naprave upravo tu grešku

NE RADITE TO, RAZBOLEĆETE SE ČIM SLETITE! Stjuardesa otkrila ŠTA putnici NIKAKO ne treba da rade kad avion poleti

Foto: pixabay.com

Da li ste znali da se bez problema u roku od sat vremena možete razboleti u avionu ako prilikom leta naručite od stjuardese piće sa kockicama leda?

Stručnjaci apeluju na putnike u avionima da izbegavaju dodavanje kockica leda u svoje piće tokom leta, tvrdeći da bi time mogli dobiti opasne klice.

"Ne stavljajte led u svoje piće," upozorila je stjuardesa u Reddit diskusiji, otkrivajući neprijatne tajne industrije. "Led se stavlja u posudu sa kašikom, a posude se ne čiste često."

"Svaku površinu u avionu dodiruje stotine ljudi dnevno i ne dezinfikuje se često," nastavila je stjuardesa. "Nemamo priliku da operemo ruke tokom posluživanja pića."

U međuvremenu, čistači aviona potvrdili su ovu prljavu malu tajnu.

"Neke stjuardese se uznemire jer nije čisto," rekla je Verna Montalvo, čistačica kabine na aerodromu Dalas-Fort Vort, za The Washington Post 2022. godine. "Naravno da nije čisto — jer nam toliko vremena daju."

Ona tvrdi da njena ekipa ima samo pet minuta za čišćenje i da je čak morala sama da čisti avion zbog nedostatka radne snage.

Čak i ako je posuda za led čista, kockice leda u njoj možda nisu. Led za avione, koji se nabavlja od trećih lica, verovatno je sumnjivog kvaliteta — jer sav led to jeste, prenosi 24sedam.

Kao deo studije iz 2017. godine, istraživači su uzorkovali 60 kockica leda iz domaćih i industrijskih objekata, otkrivši da sadrže više od 50 različitih sojeva bakterija, prema Travel + Leisure.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading