I SRBI VOLE DA LETE S NJIMA: Ova avio-kompanija upravo je šokirala muške putnike! Uvela je dozvolu ženama da NE MORAJU DA SEDE KRAJ JAČEG POLA

Autor:

Putovanja

27.07.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o nameri avio-kompanije da damama letove učine prijatnijim. Pitanje je samo kako će na ovo reagovati sada muškarci

I SRBI VOLE DA LETE S NJIMA: Ova avio-kompanija upravo je šokirala muške putnike! Uvela je dozvolu ženama da NE MORAJU DA SEDE KRAJ JAČEG POLA

Foto: pixabay.com

Sudeći prema nekim istraživanjima avio-kompanija iz 2023. godine, više od 40 posto žena, kada putuju same, volele bi da u avionu ne sede kraj nepoznatih muškaraca.

Vodivši se logikom da bi bilo dobro olakšati im put ako su solo putnice, avio-kompanija IndiGo iz Indije uvela je mogućnost ženama da prilikom odabira sedišta imaju informaciju gde u avionu sede muškarci a gde ne.

Niskotarifna avio-kompanija sa sedištem u Indiji najavila je pionirsku novu politiku koja omogućava ženama da vide pol putnika koji sede oko njih pre rezervacije.

Moći će da izaberu da sede pored žene ako to žele, što će moći da urade pregledanjem plana sedišta pre leta.

Tamo gde su žene rezervisale, njihova sedišta će blinkati roze – da, pomalo kliše, ali sama politika predstavlja prekretnicu kada je reč o bezbednosti putnika.

Međutim, još uvek nije jasno kako ili da li planira da uključi svoje nebinarne klijente, koji se ne identifikuju kao muškarci ili žene, ali i dalje mogu biti ranjivi na pretnju muškog nasilja ili zastrašivanja, u ovu politiku.

Ključno je da muškarci neće imati pristup ovim informacijama prilikom rezervacije, tako da neće moći da ih koriste da se namerno pozicioniraju pored žene, prenosi Metro.co.uk.

Inače IndiGo je jako popularna niskotarifna kompanija iz Indije koja leti i po čitavoj Aziji i nemali broj srpskih putnika koji se nađe u tom delu sveta voli da putuje upravo s njima.

Istraživanje Wizz Air-a iz 2022. godine otkrilo je da je preko 50 odsto žena reklo da su zabrinute za svoju bezbednost kada putuju same.

"IndiGo je ponosan da najavi uvođenje nove funkcije koja ima za cilj da učini iskustvo putovanja udobnijim za naše ženske putnike," rekao je IndiGo CNN-u u izjavi o novoj politici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading