NIKADA LAKŠE DO JEFTINIH AVIO KARATA: Primenite jedan od ova dva trika i putovaćete za PREMALO PARA!

Autor:

Putovanja

18.07.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo je potrebno malo truda, ne više od 15 minuta i proći ćete sjajno

NIKADA LAKŠE DO JEFTINIH AVIO KARATA: Primenite jedan od ova dva trika i putovaćete za PREMALO PARA!

Foto: shutterstock

Vreme je letnjih odmora i sva naša pažnja okrenuta je tome gde ćemo se "ohladiti" od svega i "napuniti baterije" za jesen.

Većini nas veliki je problem, ukoliko bismo samostalno na put da pronađemo najjeftinije moguće avio karte, ukoliko naravno putujemo avionom.

Ono što vidimo kad ukucamo željenu destinaciju obično nam se ne svidi na prvi pogled i počinjemo da se nerviramo.

Međutim, postoje tri trika koje primenjuje svaki iskusniji putnik i putem njih odlazi na destinaciju neretko i za 70 posto manje potrošenog novca nego onaj koji nije vičan pretraživanju na internetu.

Ovo su tri trika za kupovinu najjeftinijih avio karata.

Vreme polaska

Ukoliko želite da kupite jeftinu avio kartu to morate učiniti najkasnije mesec i po dana pre polaska na put.

U poslednjih 45 dana pre datuma putovanja karte su neretko duplo, pa i trostruko skuplje od od onih koje ste recimo mogli da kupite u aprilu ili maju za jul.

Ni na last minute više ne možete da se oslonite kao pre, tako da je najbolja opcija na vreme isplanirati odmor, dakle za koje mesto kupiti avio kartu oko dva do tri meseca ranije. 

Evo i primera: Povratna karta koju biste sada kupili za Lisabon za 1. avgust koštaće vas sa koferom oko 400 evra.

Da ste je kupili u aprilu ili maju ne bi vas koštala više od 200 evra.

Pretraživači

Dva najbolja pretraživača avio karata su Google Flights i Skyscanner.

Google Flights je jednostavniji i daje realne cene na taj dan koje su na sajtovima avio-kompanija. Samo ukucate datum polaska i povratka i destinaciju i on će vam izlistati sve moguće kombinacije, uključujući i presedanja ako je dalja destinacija.

Skyscanner je u poslednje dve godine najbolji pretraživač i daje još više cena i kombinacija letova od Google Flights ali mu se ponekad dogodi da se ne "apdejtuje" pa cena koju recimo sutra ujutro prikaže od Beograda do Njujorka nije ista kao cena koju je u međuvremenu avio-kompanija istakla.

I kod Skyscannera morate da znate da će vam on dati cene sa nekoliko pretraživača za puutovanja, ali kad kliknete na kupovinu karte, automatski će vas odvesti na drugi sajt. Da se ne zbunite. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading