FIJASKO! Jedan od najpopularnijih gradova sveta pokušao da PREVARI TURISTE! Usledila je šokantna reakcija

Autor:

Putovanja

20.07.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali su da to što rade neće naići na takav odgovor

FIJASKO! Jedan od najpopularnijih gradova sveta pokušao da PREVARI TURISTE! Usledila je šokantna reakcija

Foto: Tanjug/AP

Pilot-program naplate ulaska u Veneciju je završen.

Kako prenosi Asošiejted pres (Associated Press), tokom poslednjih nešto više od dva meseca, naknadu za ulazak u grad je platilo skoro 450.000 turista, što je donelo prihod od 2,2 miliona evra.

Oni koji su se protivili ovoj meri smatraju ovo neuspehom, neki su se ponovo okupili u znak protesta, jer kako kažu, naknada od pet evra nije bila dovoljna da odgovori turiste od namere da dolaze u velikom broju.

"Ulaznica je promašaj, kao što pokazuju gradski podaci", rekao je Đovani Andrea Martini, član Gradskog veća.

Zarađen novac će se iskoristiti za uklanjanje smeća i uređenje grada, dok pojedinci predlažu i povećanje iznosa naknade s pet na deset evra, prenosi B92.

Ovo što se sada dogodilo Veneciji pomno su posmatrali čelnici Amsterdama koji takođe imaju u planu da od 2025. godine naplaćuju ulaz turistima u grad.

Sada su počeli da se kolebaju i preispituju da li je to bila dobra odluka, jer su poučeni iskustvom Venecije svesni da bi tako mogli da odbiju turiste iz celog sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading