PIJAN JURIO 176 KM/H, RAZNEO DVA MLADA ŽIVOTA, A ONDA RODITELJIMA POGINULIH POSLAO SRAMNO PISMO IZ ZATVORA: Majka Stefana Dubajića nema od bola na sav glas doziva pravdu!

Autor:

Hronika

24.06.2024

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bile su dve smrti, jedna kobnog dana, druga dolaskom pisma.

PIJAN JURIO 176 KM/H, RAZNEO DVA MLADA ŽIVOTA, A ONDA RODITELJIMA POGINULIH POSLAO SRAMNO PISMO IZ ZATVORA: Majka  Stefana Dubajića nema od bola na sav glas doziva pravdu!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Profimedia

Ilustracija

Tanja Dubajić, majka tragično nastradalog Stefana Dubajića, započinje svoju potresnu ispovest rečima koje odzvanjaju bolom i tugom. Njena priča počinje 10. jula 2022. godine, kada je njen sin poginuo u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Apatin-Sombor. Stefan je bio suvozač na motoru kojim je upravljao njegov prijatelj Marko Odobašić, a njihov životni put prekinuo je pijani vozač, Mirko Dragićević, koji je vozio brzinom od 176 km/h i imao 1,9 promila alkohola u krvi.

Nažalost, kobno veče je ostavilo trajne posledice. Marko je nastradao na licu mesta, dok je Stefan preminuo nakon sat vremena u somborskoj bolnici. Tanja opisuje stravične povrede svojih sina, ističući da je Stefan bio sav izlomljen od sudara, dok je Marko ostao bez obe noge. U trenutku nesreće, automobil vođen od strane Mirka Dragićevića, ostao je bez motora, a vozač nije pružio pomoć povređenim mladićima.

Nakon teške nesreće, protiv Mirka Dragićevića podignuta je optužnica, a konačna presuda izrečena je u martu 2023. godine. Porodica stradalih nije zadovoljna kaznom od šest i po godina zatvora, smatrajući da je ona nedovoljna za težinu izvršenog dela. Tanja ističe da je neophodno da se zakoni pooštre kako bi se slični slučajevi sprečili u budućnosti.

Nakon svega što se dogodilo, Tanja Dubajić je bila duboko povređena kada je primila pismo od Mirka Dragićevića, u kome je izrazio kajanje zbog nesreće. Ona ističe da je to pismo sramno i da je Mirko to uradio na nagovor advokata kako bi mu smanjili kaznu. Ovaj gest nije doneo olakšanje, već je dodatno produbio bol i tugu porodica stradalih mladića.

U potrazi za utehom, Tanja se okrenula Udruženju roditelja stradale dece u saobraćaju, gde zajedno sa drugim roditeljima nastoji da se promene zakoni i učine kazne strožijim kako bi se slične tragedije sprečile u budućnosti. Njihova borba nije samo za pravd, za decu, već i za bezbednost svih mladih ljudi na putevima. Tanja ističe da je neophodno da se zakoni pooštre kako bi se slični slučajevi sprečili u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading