NASTAVAK SUĐENJA "VRAČARCIMA": Prikazani snimci iz Ušća na dan ubistva Šarca

Autor:

Hronika

19.06.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prikazan je i snimak na kom se vidi da ta osoba nešto fotografiše u garaži, što je Đ. K. negirao navodeći da ništa nije slikao već da je možda pogledao koliko je sati

NASTAVAK SUĐENJA "VRAČARCIMA": Prikazani snimci iz Ušća na dan ubistva Šarca

Foto: Printscreen MUP, Tanjug

U nastavku suđenja pripadnicima grupe "vračarci", optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, danas su u Specijalnom sudu prikazani snimci iz Tržnog centra "Ušće" na dan ubistva Aleksandra Šarca.

Prikazani snimci i izjave optuženih

Na snimcima se vidi muškarac u sivo-maslinastoj dukserici kako šeta po TC, a potom ulazi u garažu. Optuženi Đorđe K. je na prethodnom suđenju potvrdio da je on na snimku. Prikazan je i snimak na kojem se vidi kako ta osoba nešto fotografiše u garaži, što je Đ. K. negirao, navodeći da nije ništa slikao, već da je možda pogledao koliko je sati. Sudija mu je objasnila da se na snimku vidi automobil ubijenog Šarca.

Đ. K. tvrdi da nije znao kako izgleda Šarac niti njegov automobil, te je ponovio da je u garažu došao da se vidi sa poznanikom radi kupovine droge. Naveo je i da je u garaži pokušao da dobije poznanika, ali s obzirom da u garaži nema dometa, šetao je, dodajući da je kapuljaču nosio jer je došao da kupi drogu.

Foto: printscreen

Čitulja

 

Na snimcima je uočen i muškarac u crnoj majici koji izgleda ide u blizini Đorđa K. Sudija je upitala optuženog M. T. da li je to on, na šta je on odgovorio da nije i da mu deluje da je taj muškarac mršaviji i nosi bradu, što kod njega nije slučaj. Đ. K. je rekao da nikada u životu nije video tog muškarca i da je u pitanju koincidencija.

Advokat Luka Nikolić je konstatovao da se ni na jednom snimku ne vidi njegov branjenik I. B., dok mu se optužnicom stavlja na teret da je pratio Šarca u TC.

Detalji iz optužnice

Prema navodima iz optužnice, vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je označen kao vođa "kavačkog" klana. Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina (20. marta), Dragana Ristića (10. septembra) i Aleksandra Šarca (17. oktobra 2020).

Pokušaji ubistava

Pokušaji ubistava izvršeni su:

  • 7. oktobra na Lazara Vukićevića,
  • decembra 2019. na Samira Divljanovića,
  • maja 2020. na Miloša Nilovića,
  • novembra 2020. na Andriju Zarića,
  • februara 2021. na Arsenija Stefanovića.

Organizacija i dodatni zločini

Zvicer i Vušović terete se da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu čiji su pripadnici, između ostalog, pokušali da cijanidom otruju Strahinju Savića, koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je 17 odsutno - neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi. Ukupno je u ovom predmetu optuženo 45 osoba. Vušović i Zvicer su u bekstvu, zbog čega im se sudi u odsustvu.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će se nastaviti sa prikazivanjem dokaza.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading