"JA SAM GA RODILA, MORAM DA BUDEM TU ZA NJEGA"! Nastavljeno suđenje "Vračarcima", prikazane slike sa obdukcije ubijenih - REČI MAJKE ŽRTVE ODJEKIVALE SUDNICOM!

Autor:

Hronika

13.06.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih!

"JA SAM GA RODILA, MORAM DA BUDEM TU ZA NJEGA"! Nastavljeno suđenje "Vračarcima", prikazane slike sa obdukcije ubijenih - REČI MAJKE ŽRTVE ODJEKIVALE SUDNICOM!

Foto: Printscreen MUP

Hapšenje Vračaraca

U nastavku sudjenja pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, u Specijalnom sudu prikazane su slike sa obdukcije ubijenih Aleksandra Šarca i Aleksandra Halabrina.

Šarac je ranjen iz vatrenog oružja 17. oktobra 2020. godine u Tržnom centru "Ušće", a preminuo je devet dana kasnije u bolnici.

Optuženi za ovo ubistvo je Lazar Ilić koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori. 

Zatim je prikazan obdukcioni nalaz ubijenog Šarca na kojima se vidi da ima ranu u glavi, kao i nekoliko rana po telu.

Pre prikazivanja ovih fotografija sudija je upitala Šarčevu majku da li možda želi da izađe iz sudnice jer bi fotografije bile potresne za nju na šta je ona odgovorila da ne želi, da je već preuzela obdukcioni nalaz.

- Ja sam ga rodila, bila sam tu kad je prvi put udahnuo vazduh i moram tu da budem zbog njega - rekla je ona. 

Danas je prikazan i obdukcioni nalaz ubijenog Halabrina, čije telo je po pronalasku bilo već u podmakloj fazi raspadanja, a na lobanji se videla rupa najverovatnije od metka.
Pored obdukcionog nalaza prikazane su fotografije mesta pronalaska njegovog tela.

Kao dokazi su izvedeni i video zapisi kamera ispred zgrade u kojoj su se kako se sumnja skrivali optuženi za ranjavanje Arsenija Stefanovića početkom februara 2021. godine.
Takođe, prikazani su snimci iz Tržnog centra Ušće na kojima je, kako je sudija navela, mogući saučesnik Šarčevog ubistva, a koji je u obučen u crno i ima hiruršku masku na licu. 

Optuženi Đorđe Knežević je danas potvrdio da je on osoba sa snimka, ali je ranije tokom iznošenja odbrane tvrdio da nije učestvovao u ubistvu već da je bio tamo kako bi kupio drogu od poznanika. 

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi. 

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.
Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading