SRBIJI IZRUČEN PRIPADNIK KLANA VELJE NEVOLJE! Osumnjičen za ubistvo šefova "škaljaraca" u Atini

Autor:

Hronika

18.06.2024

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On se sumnjiči da je, 19. januara 2020. godine, učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore

SRBIJI IZRUČEN PRIPADNIK KLANA VELJE NEVOLJE! Osumnjičen za ubistvo šefova "škaljaraca" u Atini

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i Policijske uprave za grad Beograd, danas su ekstradirali Milinka Brašnjovića (42) letom iz Barselone za Beograd. Sumnja se da je Milinko Brašnjović pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera.

Milinko Brašnjović se tereti da je 19. januara 2020. godine učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore Stevan Stamatović i Igor Dedović.

Po sletanju na aerodrom u Beogradu, on je, u pratnji pripadnika SBPOK-a i PU za grad Beograd, sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Podsećamo, Milinko Brašnjović je uhapšen 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima, navodi se u saopštenju MUP-a.

Suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam zverskih ubistava, otmice silovanje, trgovinu oružjem i drogom,  koje je juče iznova počelo pred novom predsednicom veća Zoricom Avramović, danas je nastavljeno iznošenjem uvodnog izlaganja advokata Dejana Lazarevića, nazvanog Konsiljere zbog njegove uloge u ovoj grupi. 

Ovaj advokat inače optužen sa kriminalnom grupom Darka Šarića bio je isključen iz tima odbrane Veljka Belivuka i još desetak opruženih u ovom predmetu, kojim nezvanično rukovodi  pokušava da uveri novu sudiju da je njena koleginica, sada penzionerka Vinka Beraha, radila protivzakonito u ovom postupku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading