TEŠKA PREVARA U ZEMUNU! Obećao da će ženi prodati automobil, pa ga odvezao, prodao i prestao da se javlja!

Autor:

Hronika

14.06.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kolika mu kazna preti!

TEŠKA PREVARA U ZEMUNU! Obećao da će ženi prodati automobil, pa ga odvezao, prodao i prestao da se javlja!

Foto: shutterstock

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu podneo je danas optužni predlog protiv okrivljenog D. I. (43) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo prevara.

On se sumnjiči da je krajem aprila 2024, u Zemunu, u stanju uračunljivosti, svestan svog dela, hteo njegovo izvršenje, svestan da je negovo delo zabranjeno, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećene i time ih naveo da na štetu svoje imovine nešto učine, na taj način što je oštećenoj lažno prikazao da će u njeno ime i za njen račun prodati njen automobil, pa je naveo da mu preda automobil i saobraćajnu dozvolu, pa kada je preuzeo automobil, nije se više oštećenoj javio, nakon čega je automobil oglasio na prodaju i ugovorio prodaju sa oštećenim, kojeg je doveo u zabludu da će vlasnik automobila da mu da saglasnost da za prenos prava svojine na automobilu, te je naveo oštećenog da mu preda iznos od 400 evra, nakon čega mu je predao automobil.

Javni tužilac je predložio da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog oglasi krivim, da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i izrekne mu novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara, kao i da se prema okrivljenom produži već određeni pritvor.

Podsećamo, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog u Beogradu je prekjuče podigao optužnicu protiv N. R. (42) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

On se sumnjiči da je dana 7. 3. 2019. godine na Novom Beogradu, u službenim prostorijama RGZ Službe za katastar nepokretnosti, podneo zahtev za upis nepokretnosti uz koji je kao osnov sticanja prava svojine priložio lažni prepis ugovora o kupoprodaji jednosobnog stana na Novom Beogradu navodno zaključenog sa prethodnom vlasnicom koja je pokojna.

Naime, on je doveo u zabludu referenta Službe za katastar nepokretnosti da izda nalog za promenu titulara prava svojine, na osnovu kojeg je dana ovlašćeno lice Službe za katastar nepokretnosti donela rešenje o upisu prava svojine na stanu u korist okrivljenog.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading