ŠTA POVEZUJE SLUČAJ JELENE MARJANOVIĆ I DANKE ILIĆ? Najnovije informacije o zločinima, evo šta još treba da se URADI!

Autor:

Hronika

09.06.2024

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oba slučaja su misteriozna, ali...

ŠTA POVEZUJE SLUČAJ JELENE MARJANOVIĆ I DANKE ILIĆ? Najnovije informacije o zločinima, evo šta još treba da se URADI!

Foto: Privatna arhiva, Društvene mreže

Advokat Strahinja Milovanović izjavio je da će ponovljeni postupak protiv Zorana Marjanovića biti drugačiji u smislu vođenja procesa, te da se neće izvoditi svi koraci koji su prethodno preduzeti. Sud će sprovesti dodatne dokazne radnje po uputstvu Apelacionog suda, koji je verovatno uočio nedostatke ili neistražene delove slučaja.

Neki svedoci su se izjasnili, dok su drugi iskoristili svoje zakonsko pravo i odbili da svedoče. Milovanović ističe da ovo ne mora nužno da ima pozitivno ili negativno značenje, ali naglašava da u ovom postupku postoji mnogo nedorečenih stvari. Pritvor, njegovo ukidanje, pa ponovno uvođenje, sve to čini ovaj slučaj neuobičajenim. Kao advokat, Milovanović izražava mišljenje da će Marjanović biti oslobođen.

Sudski veštak Ljubiša Božić napominje da DNK analiza predstavlja novi metod u kriminalističkom istraživanju, koji potvrđuje prisustvo nečijeg traga na određenom mestu, ali ne može precizno odrediti vreme trajanja tog prisustva. Božić ističe da je svaki detalj važan u ovakvim složenim slučajevima, te da postoje različiti tipovi dokaza, bilo direktni ili indirektni. Što se tiče slučaja Danke Ilić, Božić ističe da porodica Danke Ilić nije sramoćena, ali da je drugooptuženi dao izjavu koja je bila uvredljiva.

Foto: ST/Tamara Pavišić

Zoran Marjanović

- I za Marjanovića, na tom potezu nije bio niko osim deteta, nje, i njega. Ti udarci su morali da se čuju. To nije nešto što se desilo na pet kilometara od njega. On je to trebao da čuje, ukoliko je ubijena na nasipu. Voda u njoj, slamčica... Nemamo direktan dokaz, kada samo imamo nekoga ko će da kaže "Ja nisam". Ostaju samo on i supruga... Imali su probleme u braku... Ne znam, videćemo kakva će presuda biti. Prva je bila odraz realnosti - dodao je Božić u Jutarnjem programu Pink televizije.

Predsednik Sindikata policije i policijskih starešina, Blažo Marković, smatra apsurdnim to što sudija sada postavlja pitanja Zoranu Marjanoviću o sitnim detaljima, imajući u vidu da je mnogo vremena prošlo. Marković tvrdi da u slučaju Danke Ilić nema nikakvih tragova, i to nema nikakve veze sa slučajem Marjanovića. On ističe da osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić treba da budu pušteni, i smatra da je neophodno da se uradi poligraf. Marković takođe naglašava da je neophodno detaljnije ispitati sve relevantne detalje kako bi se ovaj slučaj razrešio.

- Nema nijedan trag u slučaju Danke Ilić, i to nema veze sa slučajem Marjanovića. U petak, kada smo razgovarali, ja sam rekao da osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić treba da budu pušteni - naveo je.

- Treba da se uradi poligraf, majku nismo mogli da čujemo, jer je bila trudna. Mislim da sve detaljnije treba da se ispita. Ovako ne sme da se ostavi slučaj - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Aleks

22.06.2024 13:20

Odgovor je : SNS na vlasti.