UKRADENO MILION DINARA I CIGARETE: Uhapšeni osumnjičeni iz Kovina, pronađen sef

Autor:

Hronika

05.06.2024

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška krađa u Pančevu

UKRADENO MILION DINARA I CIGARETE: Uhapšeni osumnjičeni iz Kovina, pronađen sef

Foto: RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uspešno su rasvetlili slučaj teške krađe, a po nalogu javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu uhapšeni su D. S. i B. Ć. iz Kovina zbog osnovane sumnje da su izvršili ovo krivično delo u saizvršilaštvu.

Uz njih, policija je uhapsila i A. Đ. (32) iz okoline Kovina, osumnjičenog za krivično delo prikrivanje. Prema navodima policije, D. S. i B. Ć. se sumnjiče da su, tokom noći 3. juna, provalili u jednu prodavnicu i ukrali sef sa oko 1.000.000 dinara i veću količinu cigareta. Nakon krađe, cigarete su, prema sumnjama, prodate A. Đ. u čijem stanu su pronađene.

Tokom pretresa stana i drugih prostorija u kojima borave D. S. i B. Ć., policija je pronašla sef i deo ukradenog novca. Ova činjenica predstavlja ključni dokaz u rasvetljavanju slučaja teške krađe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega su privedeni tužilaštvu u Pančevu uz krivičnu prijavu.

Kazne za krađu u Srbiji zavise od različitih faktora, uključujući vrednost ukradene imovine, okolnosti krivičnog dela i prethodni dosije optuženog. Opšte, kazne mogu uključivati novčane kazne, zatvorske kazne ili kombinaciju oba.

Za manje krađe, kao što su sitne krađe ili krađe sa malom vrednošću ukradene imovine, može se izreći novčana kazna ili uslovna osuda. Za ozbiljnije krađe, poput pljačke ili organizovane krađe, mogu se izreći zatvorske kazne koje variraju u trajanju u zavisnosti od težine dela.

Pored toga, zakon takođe može predvideti obavezan povraćaj ukradene imovine ili naknadu štete žrtvi. Ovo se često primenjuje u slučajevima kada se ukradena imovina može identifikovati i vratiti vlasniku.

U svakom slučaju, sudija će uzeti u obzir sve relevantne činjenice i okolnosti prilikom određivanja kazne, sa ciljem da se postigne pravična i proporcionalna kazna u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading