U NOVOM SADU SAMO JUČE 313 PREKRŠAJA! Iz saobraćaja isključeno 14 vozača, dva zadržana u policiji

Autor:

Hronika

31.05.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijska uprava u Novom Sadu je 30. maja otkrila i sankcionisala ukupno 313 prekršaja.

U NOVOM SADU SAMO JUČE 313 PREKRŠAJA! Iz saobraćaja isključeno 14 vozača, dva zadržana u policiji

Foto: RINA

U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda. U ovim nezgodama jedna osoba je teže, a šest je lakše povređeno.

Na području Grada Novog Sada, u istom periodu, zabeleženo je devet saobraćajnih nezgoda. U ovim nezgodama jedna osoba je zadobila teške, a četiri lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je 30. maja otkrila i sankcionisala ukupno 313 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na području Južnobačkog okruga. Iz saobraćaja je isključeno 14 vozača i sedam vozila, dok su dva vozača zadržana. Jedan vozač je zadržan zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a drugi zbog nasilničke vožnje.

Za nasilničku vožnju tereti se meštanin Kovilja koji je vozio bicikl sa 2,75 promila alkohola u organizmu.

Foto: RINA

Ilustracija

Zadržani vozači će, uz prekršajne prijave, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pored ovih dešavanja, Policijska uprava u Novom Sadu apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i budu oprezni kako bi se smanjio broj nezgoda i povećala bezbednost na putevima. Takođe, podseća se vozače da vožnja pod dejstvom alkohola ili opojnih droga značajno povećava rizik od saobraćajnih nezgoda i teških posledica po sve učesnike u saobraćaju.

Redovne kontrole saobraćaja će se nastaviti i u narednom periodu, a poseban akcenat će biti stavljen na suzbijanje nasilničke vožnje i vožnje pod dejstvom alkohola. Policijska uprava poziva građane da prijave sve sumnjive i rizične ponašanja u saobraćaju kako bi se zajedničkim naporima doprinosilo većoj sigurnosti na putevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading