"UDARAO PESNICOM ČOVEKA U SLEPOOČNICU, KRV MU OTIŠLA U SINUS" Podignuta optužnica zbog nanošenja teških telesnih povreda

Autor:

Hronika

30.05.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se desio na Novom Beogradu u prodavnici.

"UDARAO PESNICOM ČOVEKA U SLEPOOČNICU, KRV MU OTIŠLA U SINUS" Podignuta optužnica zbog nanošenja teških telesnih povreda

Foto: RINA

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv okrivljenog U.M. (rođen 1986. godine) zbog osnovane sumnje da je 10. jula 2019. godine u prodavnici na Novom Beogradu, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, teško telesno povredio oštećenog G.Ž. Okrivljeni je, prema navodima iz optužnice, oštećenog udario pesnicom u slepoočnicu, čime mu je naneo tešku telesnu povredu u vidu preloma prednjeg zida maksilarnog gornjoviličnog sinusa, što je dovelo do prodora krvi u sinus.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, telesne povrede se klasifikuju na lake, teške i smrtonosne, u zavisnosti od stepena oštećenja i posledica po zdravlje oštećenog. Teška telesna povreda, kao u ovom slučaju, obuhvata značajne i dugotrajne posledice po zdravlje žrtve.

Javni tužilac je predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog oglasi krivim i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Kazna zatvora za ovakva dela može varirati u zavisnosti od težine povrede, okolnosti pod kojima je delo izvršeno, kao i od stepena uračunljivosti počinioca u vreme izvršenja dela.

Važno je napomenuti da će tokom sudskog postupka biti razmatrani svi dokazi i svedočenja kako bi se utvrdila tačna priroda i okolnosti događaja, kao i stepen krivice okrivljenog. Sud će, na osnovu izvedenih dokaza i primenom važećih zakonskih propisa, doneti konačnu odluku o krivici i visini kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading