VELIKA AKCIJA POLICIJE! Uhapšeno 11 osoba zbog šverca 59 migranata iz Iraka i Sirije!

Autor:

Hronika

28.05.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prebacivali ih u Evropsku uniju za 150 evra!

VELIKA AKCIJA POLICIJE! Uhapšeno 11 osoba zbog šverca 59 migranata iz Iraka i Sirije!

Foto: Shutterstock, Wikimedia/Srđan Popović

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Službe za za borbu protiv organizovanog kriminala  danas je na području Beograda lišeno slobode 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji su u periodu od novembra 2023. godine do danas, omogućili za najmanje 59 ilegalnih migranata među kojima su državljani Iraka i Sirije, nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske Unije. 

Na teritoriji Beograda, lišeni su državljani Republike Srbije: N.D., M.T., V.O., D.M., I.S., A.J., T.Đ., Z.N., S.N., P.K. i D.S, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kerivično delo nedozvoljen prelaz državne granice  i krijumčarenje ljudi.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koje su kao organizotori predvodili N.D. i M.T., izvršili su krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl 350. stav 4 KZ, radi sticanja  protipravne imovinske koristi, za iznos, koji se kretao od 150 do 250 evra po jednom iregularnom migrantu. Ova organizovana kriminalna grupa  je organizovala prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Srbije, u blizini državne granice sa Republikom Bugarskom, u Dimirovgradu, Bosilegradu, Zaječaru, prihvatnom centru u Tutinu, a potom organizovali nedozvoljen tranzit do Beograda ili do državne granice sa BiH, nakon čega su ostvarenu finansijsku korist, organizoatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, delili u zavisnosti od njihovog zadatka u ostvarenoj pojedinčanoj radnji omogućavanja nedozvoljenog tranzita kroz Srbiju.

Sva  lica će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Javno tužilaštvo za organzovani kriminal nakon čega će ih saslušati javni tužilac. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading